Szitár Ádám

pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Ha a padlón vagy, nézz szét, hátha találsz ott valamit”

Szitár Ádám vagyok, okleveles pszichológus, a Károli Gáspár Református Egyetem mesterszakán végeztem. Korábbi, családsegítőben végzett munkám során lehetőségem van mindenféle korosztállyal foglalkozni, megoldásokat keresni a problémák széles spektrumára mind egyéni, mind csoportos keretben. Alapvetően a legmélyebb és legteljesebb megértésre törekszem, amelyhez remek segítőim a különböző képi és szóasszociációs eljárások, valamint a szimbólumokkal folytatott imaginatív munka, a K.I.P. technikája, melyben jelenleg is képződöm.

Egyszer egy barátom azt mondta: ha a padlón vagy, nézz szét, hátha találsz ott valamit. Ez a mondat időről időre eszembe jut, hiszen mindenki életében lehetnek olyan időszakok, amikor nem tudjuk pontosan mi, de valami nem kerek. Szerencsére ennek nem kell így maradnia, csak merni kell felvállalni – legfőképpen magunk előtt -, hogy nem biztos, hogy jó az irány, amit követünk, és, hogy nem feltétlen tudunk mindent egyedül megoldani.

Így hát számomra a pszichológusi munka nem csak egy foglalkozás, hanem egy egész életre szóló utazás, amelyben az arra vágyó fél belső világát kutatjuk, amellett, hogy rengeteget tanulhatunk egymástól a közös gondolkodások alkalmával. A klienssel karöltve felszállunk az ő személyvonatára és figyelünk, vizsgálódunk, felmérjük milyenek az utazás körülményei. Aztán közösen elindulunk felderíteni, hova is tart ez a vonat, miért pont úgy lettek lefektetve a sínek, ahogy, és hogy vajon mit rejtenek a vagonok.

Ez a fajta odafigyelés lehetővé teszi, hogy úgy hallgassam meg a másikat, ahogy neki szüksége van rá, ami szerintem igazi ritka kincs ebben a rohanó világban, és ami önmagában gyógyító erejű lehet, magában hordozva a fejlődés, változás magjait.

Szembeszállni magunkkal a legnehezebb feladat, amivel bárki találkozhat

Jelszavam az egyensúlyra való törekvés, mind testi, mind lelki értelemben. Ugyan ez nem mindg kellemes vagy könnyű, hiszen számos akadályba ütközünk, de mindenképp megéri a fáradtságot, mert így végül rájöhetünk, hogy a problémák egyben a megoldásunk kulcsai is.

Célom, hogy segítséget tudjak nyújtani azoknak, akik úgy érzik, elakadtak az életükben. Hogy legyenek azok akár nehéz szituációk, különböző konfliktusok vagy különös módon ismétlődő helyzetek a párkapcsolatban, munka során, az életvezetésben akkor is képesek legyenek szembeszállni saját magukkal, ez ugyanis a legnehezebb feladat, amivel bárki találkozhat.

képzései és képesítései

Viselkedéselemző

Debreceni Egyetem

2013-2016

Okleveles pszichológus

Károli Gáspár Református Egyetem

2016-2018

KIP rezidens

Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesület

2018-2020

OH instruktor

2019

szakmai tapasztalat

Pszichológus

Nevelési Tanácsadó

2018-2020

Pszichológus

Mindset Pszichológia

2019-

beszélt nyelvek

Angol

érdeklődés

sportolás

olvasás

köszönetnyilvánítás

58

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180