Szitár Ádám vagyok, okleveles pszichológus, a Károli Gáspár Református Egyetem mesterszakán végeztem. Korábbi, családsegítőben végzett munkám során lehetőségem van mindenféle korosztállyal foglalkozni, megoldásokat keresni a problémák széles spektrumára mind egyéni, mind csoportos keretben. Alapvetően a legmélyebb és legteljesebb megértésre törekszem, amelyhez remek segítőim a különböző képi és szóasszociációs eljárások, valamint a szimbólumokkal folytatott imaginatív munka, a K.I.P. technikája, melyben jelenleg is képződöm.

Ha a padlón vagy, nézz szét, hátha találsz ott valamit

Egyszer egy barátom azt mondta: ha a padlón vagynézz szét, hátha találsz ott valamit. Ez a mondat időről időre eszembe jut, hiszen mindenki életében lehetnek olyan időszakok, amikor nem tudjuk pontosan mi, de valami nem kerek. Szerencsére ennek nem kell igy maradnia, csak merni kell felvállalni – legfőképpen magunk előtt -, hogy nem biztos, hogy jó az irány, amit követünk, és, hogy nem feltétlen tudunk mindent egyedül megoldani.

Így hát számomra a pszichológusi munka nem csak egy foglalkozás, hanem egy egész életre szóló utazás, amelyben az arra vágyó fél belső világát kutatjuk, amellett, hogy rengeteget tanulhatunk egymástól a közös gondolkodások alkalmával. A klienssel karöltve felszállunk az ő személyvonatára és figyelünk, vizsgálódunk, felmérjük milyenek az utazás körülményei. Aztán közösen elindulunk felderíteni, hova is tart ez a vonat, miért pont úgy lettek lefektetve a sínek, ahogy, és hogy vajon mit rejtenek a vagonok.

Ez a fajta odafigyelés lehetővé teszi, hogy úgy hallgassam meg a másikat, ahogy neki szüksége van rá, ami szerintem igazi ritka kincs ebben a rohanó világban, és ami önmagában gyógyító erejű lehet, magában hordozva a fejlődés, változás magjait.

Szembeszállni magunkkal a legnehezebb feladat, amivel bárki találkozhat

Jelszavam az egyensúlyra való törekvés, mind testi, mind lelki értelemben. Ugyan ez nem mindg kellemes vagy könnyű, hiszen számos akadályba ütközünk, de mindenképp megéri a fáradtságot, mert így végül rájöhetünk, hogy a problémák egyben a megoldásunk kulcsai is.

Célom, hogy segítséget tudjak nyújtani azoknak, akik úgy érzik, elakadtak az életükben. Hogy legyenek azok akár nehéz szituációk, különböző konfliktusok vagy különös módon ismétlődő helyzetek a párkapcsolatban, munka során, az életvezetésben akkor is képesek legyenek szembeszállni saját magukkal, ez ugyanis a legnehezebb feladat, amivel bárki találkozhat.

Szolgáltatásaim