Szőcs Henrietta

pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“A legnagyobb befektetés a személyiségünk fejlesztése, hiszen az az egyetlen dolog, ami mindig, mindenhova elkísér bennünket.”

Szőcs Henrietta vagyok, okleveles pszichológus, sémakonzultáns-jelölt, és az ELTE Pszichológiai Intézet doktorandusza. Segítő szándékom és szakmai kíváncsiságom egyrészt arra ösztökél, hogy kutatóként és oktatóként részt vegyek az emberi pszichéről alkotott képünk további tudományos feltérképezésében. Másrészt, pszichológusként hiszem, hogy bármely területéről is legyen szó az életnek - akár magánéletről, akár munkáról, hobbiról, stb. - a személyiségünk fejlesztésébe fektetett munka a legnagyobb befektetés, amit önmagunkért és a körülöttünk élőkért tehetünk. Ezt az irányelvet követem saját magánéletemben is, valamint a hivatásom is eköré szerveződik. Ebben a munkában szeretnék segédkezet nyújtani Önnek itt a Mindsetnél.

 

Az ehhez vezető úton évek óta törekszem arra, hogy minél több tudásra tegyek szert nem csak a szakmáról, hanem önmagamról is. A hazai egyetemi pszichológusi képzések elvégzése mellett az önismeretem fejlesztésén is folyamatosan dolgozom, valamint néhány külföldön töltött év során is igyekeztem elmélyíteni mind elméleti, mind gyakorlati tudásomat. Munkáim folyamán krónikus szomatikus valamint pszichiátriai betegségekkel élők mindennapjait segíthettem. További tapasztalataim során az egészséges és az autisztikus fejlődésmenetet is közelről megfigyelhettem. A sok különböző élethelyzetben, amibe bepillantást nyerhettem közös pontként látom, hogy mekkora ereje van a megosztásnak, valamint egy együttérző és elfogadó kapcsolatnak. Hiszen mindenki életében előfordulnak nehezebb időszakok, de nem kell egyedül átvészelni ezeket. Nehézségeink elismerése erősséget sugároz, félelmeink felvállalása bátorságot.

 

(EN)

The best investment in life is working on your personality.

 

My name is Henrietta Szocs, I’m a psychologist, a candidate schema-consultant and a doctoral student at Eötvös Lóránd University. What determines my work is the drive to help and the endless professional curiosity. That motivates me to do research and teaching at the university and at Mindset to build our understanding of humans on a biopsychosocial level, and to use the acquired knowledge in counselling. I believe that no matter what you do or where you go, regarding your personal or professional life, your personality is the only thing that’s always with you. Hence, it is the biggest investment that you can make to keep trying to develop your personality. I’m here to support you if you want help on your journey of self-improvement. 

képzései és képesítései

Viselkedéselemző

Károli Gáspár Református Egyetem

2012-2015

Master of Science in Health Psychology

Cardiff Metropolitan University

2016-2018

Okleveles pszichológus

Eötvös Lóránd Tudományegyetem

2018-2020

klinikai és egészségpszichológia szakirány

Pszichológiai Tudományok PhD

Eötvös Lóránd Tudományegyetem

2020-

klinikai pszichológia és addiktológia program

Sémakonzultáns Képzés

VIKOTE, Kognitív és Sématerápiás Központ

2020-

150 órás Család- és Párterápiás Önismereti Képzés

Magyar Családterápiás Egyesület

2014-2015

Safeguarding Children and Young People

Prospero Teaching (Cardiff, UK)

2017

Prevention and Management of Violence and Aggression

PMVA Training (Cardiff, UK)

2017

Introduction to Motivational Interviewing

Cardiff Metropolitan University (Cardiff, UK)

2017

Introduction to Cognitive Behaviour Therapy

Cardiff Metropolitan University (Cardiff, UK)

2017

Awareness – Mental Health Problems

React Support Services (Cardiff, UK)

2018

Awareness – Personality Disorder and Managing Suicide and Self-harm

React Support Services (Cardiff, UK)

2018

egyéni önismeretben

analitikusan orientált terapeutával

2019--től

szakmai tapasztalat

Asszisztens Terapeuta

Flóra 2007 Közhasznú Alapítvány

2014. okt. – 2015. júl.

Segítő munkatárs az ún. érzékelés- és észlelésfejlesztő terápiás programban autisztikus gyermekek részére.

„Support Worker”

Magánszemélynél (Bristol, UK)

2016. ápr. – 2016. szept.

Teljes munkaidőben ápoltam egy sclerosis multiplexszel élő angol hölgyet a saját otthonában, így bepillantást nyerhettem egy súlyos, előrehaladott neurológiai betegség és az azzal való megküzdés nehézségeibe.

„Support Worker”

Vale Care Services (Cardiff, UK)

2017. márc. – 2017. dec.

A Ludlow Street Healthcare kórházaiban dolgoztam beugró „ápolóként”. A különböző kórházak profiljai: Neurológia Pszichiátriai Zárt Osztály Autizmus spektrum zavarral rendelkező fiatalok kollégiuma

„Teaching Assistant”

Prospero Recruitment (Cardiff, UK)

2017. dec. – 2018. jan.

Cardiff környékén lévő bölcsödékben és óvodákban helyettesítő munkatársként dolgoztam részmunkaidőben.

„Support Worker”

React Support Services (Cardiff, UK)

2018. jan. – 2018. aug.

Teljes munkaidőben segítettem a zárt osztályról kikerült pszichiátriai betegek felépülését és társadalmi intergrációját egy rehabilitációs otthonban.

Pszichológusi Asszisztens

Avomed Pszichológiai Központ

2019. jan. – 2019. aug.

Részmunkaidőben segédkeztem a pszichológusok munkájának adminisztrációjában, például a felvett tesztek kiértékelésével, az időpontok, kifizetések és számlázások rendezésével, valamint a kliensek fogadásával.

Pszichológus

Mindset Pszicholgiai Tanácsadó Központ

2020-

beszélt nyelvek

ENGAngol

GERNémet

érdeklődés

Állatok

Olvasás

Sport

Utazás

köszönetnyilvánítás

31

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180