Tóth Eszter

klinikai szakpszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Hogyan alakíthatnék ki olyan viszonyt, amelyet ez a személy a saját fejlődésére felhasználhat?”

Tóth Eszter vagyok, klinikai szakpszichológus. A pszichológia iránti érdeklődésem már kamaszkorom óta jelen van és meghatároz, a klinikum felé viszont csak később, az egyetemen fordult a figyelmem. A számos gyakorlat közül, melyekben az egyetemi éveim során részt vettem, mindig azokat végeztem a legnagyobb lelkesedéssel, amikben pszichiátriai betegekkel, vagy komoly pszichés problémákkal élő emberekkel találkoztam. Szakmai hitvallásom egyik pillére is ekkor körvonalazódott, miszerint a feltétel nélküli elfogadás, az empátia és a kongruencia jegyében törekszem arra, hogy valóban kapcsolódjak azokhoz, akikkel dolgozom. Rogers szavaival teljes egyetértésben hiszem, hogy a mély, őszinte, emberi kapcsolódás pillanata, ami létrejön a terápiás térben, fejlődést és gyógyulást katalizáló erő.

Szakmai hitvallásom másik pillére a konkrét, kézzelfogható segítségnyújtás, azaz olyan tudás, eszközök és technikák átadása, amivel a hozzám fordulók hatékonyabban tudnak megküzdeni nehézségeikkel. Éppen ezért munkám során előszeretettel alkalmazok pszichoedukációs elemeket, otthon is végezhető gyakorlatokat, valamint főként kognitív-viselkedésterápiákat és sématerápiákat végzek, melyeket szükség esetén kiegészítek pl. mindfulness eszköztárával.


Szakmai tapasztalat:

Szakmai gyakorlataimat tekintve eleinte különböző kutatásokba kapcsolódtam be, ahol megismerkedtem a személyiségzavarok, az öngyilkosság és a szerhasználat témakörével. 2012-től a Moravcsik Alapítvány önkéntes terápiás munkatársaként krónikus pszichiátriai betegek segítője voltam. Szintén ebben az évben volt lehetőségem elvállalni a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikáján egy újonnan induló csoportterápia szervezési feladatait, 2013-tól pedig ko-terapeutaként pszichotikus epizódon átesett kliensekkel dolgozni. 2014-től az említett klinika Nappali Kórházának lettem osztályos pszichológusa, ahol szocio- és pszichoterápiás jellegű, valamint készségfejlesztő csoportokat tartottam pszichiátriai diagnózissal élőknek. Ezt kiegészítve részt vettem a diagnosztikai munkában, az egyetemen zajló kutatásokban, oktatásokban, valamint egyéni esetvezetést vállaltam. 2018-tól a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának munkatársaként prevenciós munkát végeztem katonákkal, 2019-ben pedig elindítottam a magánrendelésem.


képzései és képesítései

Sématerapeuta

VIKOTE

2019-

Szakmai hitvallásom mindkét fontos pillérét ötvözve választottam a sématerápiás irányzatot, mint elsődlegesen alkalmazott módszert

Klinikai- és mentálhigiéniai szakpszichológus

Semmelweis Egyetem, Általános Orvostudományi Kar, Klinikai Pszichológiai Tanszék

2014-2018

A képzésem során átfogó tudásra tettem szert a klinikai szakpszichológusi munka területeit, módszereit, eszköztárát illetően

Katathym imaginatív pszichoterápia

MAKOMP

2015-2017

A KIP képzésem során önismeretemet mélyítve tanultam a képélmények, szimbólumok fontosságáról

Kognitív-viselkedésterápiás konzultáns

VIKOTE

2013-2015

Az első módszerspecifikus képzésemhez olyan irányzatot választottam, ami frissen végzett pszichológusként konkrét eszközöket, technikákat ad a kezembe

Okleveles pszichológus, Klinikai és egészségpszichológia szakirány

Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pedagógiai és Pszichológiai Kar, Pszichológia szak

2008-2014

Egyetemi tanulmányaimat kiegészítve gyakran vonódtam be klinikai és egészségpszichológiai szakirányhoz kapcsolódó kutatásokba, önkéntes munkákba

szakmai tapasztalat

Kutató pszichológus

Debreceni Egyetem, Gazdaságtudományi Kar, Társadalomtudományi Koordinációs Kutatóközpont

2020-

Társadalomtudományi kutatóként a szociális készségek gyermekkori fejlesztési lehetőségei, valamint ennek az iskolai gyakorlatba történő integrálása foglalkoztat.

Pszichológus

Magánrendelés

2019-

Magánrendelésemen alappszichoterápiát végzek elsősorban szorongásos és affektív problémakörrel érkező kliensek számára.

Pszichológus

MH Egészségügyi Központ, Védelem-egészségügyi Intézet, Pszichológiai Osztály

2018-2019

Katonák missziós felkészítése során, a lelki egészségük megőrzéséhez szükséges elsődleges prevencióval foglalkoztam.

Pszichológus

Semmelweis Egyetem, Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika, Nappali Kórház

2014-2018

Osztályos pszichológusként ambuláns, szocio- és pszichoterápiás jellegű, valamint készségfejlesztő csoportokat vezettem, pszichodiagnosztikai feladatokat láttam el, egyéni esetvezetést vállaltam, valamint részt vettem az egyetemen zajló oktatási és kutatási feladatokban is.

Pszichológus asszisztens

Semmelweis Egyetem, Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika

2012-2014

Pszichológus asszisztensként, pszichotikus epizódon átesett páciensek számára létrejött kognitív-viselkedésterápiás csoport szervezője, majd ko-terapeutája voltam.

Önkéntes terápiás munkatárs

Moravcsik Alapítvány

2012-2014

Önkéntes terápiás munkatársként krónikus pszichiátriai betegekkel folytattam segítő beszélgetést, valamint részt vettem az alapítvány programjainak lebonyolításában.

beszélt nyelvek

ENGAngol

ITAOlasz

érdeklődés

Egy szép hely

Egy jó könyv

Kellemes zene

Egy belemerülős társasjáték

Csend

köszönetnyilvánítás

172

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180