Varga Csilla

Pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“A leghosszabb út is egyetlen lépéssel kezdődik. Kezdd hát az első lépcsőfoknál – magadnál. Innen indulhatsz tovább. - Hioszi Tatiosz”

Varga Csilla vagyok, okleveles pszichológus. Diplomámat 2019-ben szereztem a Pécsi Tudományegyetemen. Szakmai tapasztatot a Tolna Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dombóvári Tagintézményénél szereztem, majd 2022 februárjától a Somogy Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Barcsi Tagintézményénél is elkezdtem dolgozni. Ezen intézményekben nevelési tanácsadási tevékenységem során számos gyerek, serdülő, család történetét ismertem meg, segítettem őket a különböző nehézségekkel való megküzdésben. 

Munkám során alapelveimnek tartom a feltétel nélküli elfogadást, a kedvességet és az empátiát. Arra törekszem, hogy olyan biztonságos légkört teremtsek, ahol klienseim őszintén mernek beszélni nehézségeikről. A tanácsadás során a klienssel egyenrangú partnerekként közösen dolgozunk a cél elérése érdekében. A fókuszt az erőforrások feltárására és mozgósítására helyezem, melynek segítségével képessé válnak problémáik, konfliktusaik, elakadásaik megoldására, nehéz döntések meghozatalára. Ezen kívül az önismeret fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektetünk. 

Fontosnak tartom a folyamatos fejlődést, ezért 2021 szeptemberében elkezdtem a tanácsadó szakpszichológus képzést, valamint különböző továbbképzéseken veszek részt ismereteim és eszköztáram bővítésének érdekében. 

képzései és képesítései

Tanácsadó szakpszichológus

Eötvös Loránd Tudomány Egyetem

2021-

Tanulmányaimat az ELTE tanácsadó szakpszichológus képzésen folytatom. A képzés a széleskörű elméleti tudás elmélyítése mellett a gyakorlati munka színesítésére, hatékonyabbá tételére is sok eszközt ad kezembe.

A szorongásos zavarok kezelési lehetőségei gyermekkorban

Vadaskert Alapítvány

2021

A képzés a szorongás elméleti összefoglalása mellett a szorongás kezelésében alkalmazható eszközökről, programokról szólt. Ezek elsősorban kognitív viselkedésterápiás módszereken alapulnak, melyeket eredményesen tudtam hasznosítani munkám során.

VILÁGJÁTÉK

Polcz Alaine Alapítvány

2021

A világjáték teszt egy diagnosztikus és egyben terápiás eszköz is, ami nagyon jól alkalmazható elsősorban a gyerekekkel folytatott munka során.

Rajzelemzés lépésről lépésre – A hétlépéses képelemzési módszer

Rajzelemzési Intézet

2020

Rajzaink sokszor olyan dolgokat is elárulnak rólunk, melyekről mi magunk se tudtunk. Ennek értelmezésében segített Prof. Dr. Vass Zoltán módszerének elsajátítása.

Tanulástechnika

Vadaskert Alapítvány

2019

A képzés a tanulás hatékonyságának javítása mellett a teljesítményszorongás kezeléséről és hatékony problémamegoldási stratégiákról szólt.

Okleveles pszichológus (kognitív pszichológia szakirány)

Pécsi Tudományegyetem

2017-2019

Mesterképzésen a kognitív pszichológia szakirányt választottam. Az itt megszerzett tudás megfelelő alapokat nyújt a gyakorlati munkához, illetve a jövőben tervezett képzések elvégzéséhez is.

Viselkedéselemző

Pécsi Tudományegyetem

2014-2017

A pszichológia alapképzésen megismerkedtem a pszichológia elméleti alapjaival, valamint a különböző irányzatokkal – ez segített eldönteni, hogy milyen irányban folytassam tanulmányaimat.

szakmai tapasztalat

Pszichológus

Mindset Terápiás és Tanácsadó Központ

2022-

2022 őszétől a Mindset csapatának tagjaként dolgozom. Az egyéni tanácsadás mellett a Develent program keretein belül csoportos foglalkozásokat tartok fiatalok számára.

Brain Trainer

GEM tanulási központ

2022-

A GEM tanulási központban gyerekek, fiatalok és felnőttek kognitív képességeinek fejlesztésével foglalkozunk. Intenzív tréning segítségével fejlesztjük a tanulóinkat, melynek eredményeképpen a tanulás – felnőttek esetében a munkavégzés – gyorsabbá és könnyebbé válik számukra.

Pszichológus

Tolna Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dombóvári Tagintézménye

2020-2022

Pszichológusként két munkakört láttam el: szakértői bizottsági tevékenységet, melynek során az intellektuális képességek felmérését végeztem, valamint nevelési tanácsadást. Nevelési tanácsadás keretein belül gyerekeknek és családoknak segítettem különböző problémáik megoldásában: szorongás, betegségfeldolgozás, beilleszkedési nehézségek, iskolai konfliktusok, LMBTQ kérdések, nevelési nehézségek. A problémák mellett az életkor is változatos volt: óvodástól serdülőkorig minden korosztállyal dolgoztam, valamint sok esetben a szülőkkel is. Az egyéni tanácsadás mellett csoportos foglalkozásokat is tartottam kollégáimmal.

Pszichológus

Somogy Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Barcsi Tagintézménye

2022

2022 februárjától másodállásban szintén nevelési tanácsadást végeztem az intézményben.

Családsegítő

Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ, Pécs

2019

Családsegítőként hátrányos helyzetű családoknak segítettem életvezetési nehézségeik kezelésében. A felmerülő problémák gyakorlati megoldása mellett segítő beszélgetésekkel is támogattam klienseimet.

beszélt nyelvek

ENAngol

érdeklődés

Természet

Jóga

Olvasás

Futás

köszönetnyilvánítás

55

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180