Vásárhelyi Dorottya

szexuálpszichológiai szakpszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“A testi és a lelki egészség kéz a kézben jár”

Vásárhelyi Dorottya vagyok, pszichológus, szexuálpszichológiai szakpszichológus, és Williams ÉletKészségek facilitátor. Diplomáimat a Debreceni Egyetemen, és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem. Az egészségfejlesztés és az egészségpszichológia területén dolgoztam eddig, mivel számomra a testi-lelki egészség egyaránt fontos, vallom, hogy a kettő kéz a kézben jár. Szeretnék elhivatott, és hiteles szakember maradni, így magam is rendszeresen sportolok, és felelősséget vállalva igyekszem megteremteni saját egészségemet.

Számos életmód témájú csoportot, például dohányzásleszokás támogató és testsúly kontroll csoportot, valamint stresszkezelő, kiégésmegelőző tréninget tartottam országszerte egészségügyi szakdolgozóknak, pedagógusoknak és a lakosságnak egyaránt. Az életmód témájú csoportok bizonyítottan hatékony módszereken alapulnak, kiegészülve az aktuális kognitív és metakognitív pszichológia eszközeivel. A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Ápoló Msc képzésén megbízott oktatóként Egészségfejlesztés és egészségnevelés tantárgyakat oktattam, mely során a viselkedésváltozás modelljeiben, a minimál intervenció és a motivációs interjú eszközeiben, valamint a stressz-egészség kapcsolatában mélyülhettek el a hallgatók. Többek között ezen módszerekkel szeretnék segíteni a hozzám forduló életmódváltás előtt állókon.

Üdítő élmény a támogató, együttérző figyelem

Tapasztalatom szerint a másiknak szentelt aktív, empátiás figyelem már önmagában is gyógyító erővel bír. A legtöbb ember rohan, kapkod, siet egyik helyről a másikra, igyekszik megfelelni az élete különböző területeiről származó elvárásoknak. Emiatt alig van igazán jelen egy helyzetben, sokszor már azon gondolkodik, mi a következő feladat, állomás. Így egyre ritkábbá válik a csendes, nyugodt környezetben megvalósuló támogató, és türelmes partneri kommunikáció. A mai modern ember számára üdítő élmény a neki szentelt empátiás figyelem, és az ehhez kapcsolódó támogatás. Ennek alapján igyekszem a hozzám fordulóknak teljes figyelmet és empátiás odafordulást szentelni a különböző pszichológiai eszközök javaslata és gyakorlása mellett.

Szexuálpszichológiai szakpszichológusként várom a szexualitás területén elakadást tapasztaló, de javulásban bízó klienseket. Gyakran előfordul, hogy bizonyos szexuális problémák mögött olyan társadalmilag meghatározott hiedelmek állnak, melyek rombolják az egyén önértékelését, ezáltal valóban visszaveszik a szexuális izgalmat, fenntartva ezzel az eredeti problémát is. Fontos célom a problémák mögött húzódó hibás gondolkodás javítása és egy stabilabb, pozitívabb szexuális önértékelés kialakítása. Ezek mellett a szexuálterápia viselkedésterápián alapuló bevált módszereinek, és az egyre nagyobb teret követelő mindfulness segítségével facilitálom a hozzám fordulók teljesebbnek megélt szexuális életét, és szexuális egészségét. 

Mindezek mellett a többéves stresszkezelő tréneri tapasztalatomat felhasználva igyekszem segíteni klienseimet a mindennapi problémák hatékonyabb menedzselésében, a konfliktusok kezelésében, és a kommunikációs hibák kiküszöbölésében.

Objektív, de empatikus, támogató szakemberként segítek felismerni, és megfogalmazni az egyedi érzelmeket, igényeket, vágyakat, úgy hogy az konstruktív és célravezető legyen.

képzései és képesítései

Szexuálpszichológiai szakpszichológus

Eötvös Loránd Tudományegyetem

2017-2019

Williams Életkészségek Facilitátor

Selye János Társaság

2017-2018

Okleveles Pszichológus (Ma)

Eötvös Loránd Tudományegyetem

2015-2017

Viselkedéselemző (Ba)

Debreceni Egyetem

2012-2015

szakmai tapasztalat

beszélt nyelvek

ENGangol

HUNmagyar

érdeklődés

sport

utazás

film

oktatás

kirándulás

olvasás

jóga

gasztronómia

fotózás

köszönetnyilványtás

53

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett.

Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 30 879 7534