Vásárhelyi Dorottya vagyok, pszichológus, szexuálpszichológiai szakpszichológus, és Williams ÉletKészségek facilitátor. Diplomáimat a Debreceni Egyetemen, és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem. Az egészségfejlesztés és az egészségpszichológia területén dolgoztam eddig, mivel számomra a testi-lelki egészség egyaránt fontos, vallom, hogy a kettő kéz a kézben jár. Szeretnék elhivatott, és hiteles szakember maradni, így magam is rendszeresen sportolok, és felelősséget vállalva igyekszem megteremteni saját egészségemet.

A testi és a lelki egészség kéz a kézben jár

Számos életmód témájú csoportot, például dohányzásleszokás támogató és testsúly kontroll csoportot, valamint stresszkezelő, kiégésmegelőző tréninget tartottam országszerte egészségügyi szakdolgozóknak, pedagógusoknak és a lakosságnak egyaránt. Az életmód témájú csoportok bizonyítottan hatékony módszereken alapulnak, kiegészülve az aktuális kognitív és metakognitív pszichológia eszközeivel. A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Ápoló Msc képzésén megbízott oktatóként Egészségfejlesztés és egészségnevelés tantárgyakat oktattam, mely során a viselkedésváltozás modelljeiben, a minimál intervenció és a motivációs interjú eszközeiben, valamint a stressz-egészség kapcsolatában mélyülhettek el a hallgatók. Többek között ezen módszerekkel szeretnék segíteni a hozzámforduló életmódváltás előtt állókon.

Üdítő élmény a támogató, együttérző figyelem

Tapasztalatom szerint a másiknak szentelt aktív, empátiás figyelem már önmagában is gyógyító erővel bír. A legtöbb ember rohan, kapkod, siet egyik helyről a másikra, igyekszik megfelelni az élete különböző területeiről származó elvárásoknak. Emiatt alig van igazán jelen egy helyzetben, sokszor már azon gondolkodik, mi a következő feladat, állomás. Így egyre ritkábbá válik a csendes, nyugodt környezetben megvalósuló támogató, és türelmes partneri kommunikáció. A mai modern ember számára üdítő élmény a neki szentelt empátiás figyelem, és az ehhez kapcsolódó támogatás. Ennek alapján igyekszem a hozzám fordulóknak teljes figyelmet és empátiás odafordulást szentelni a különböző pszichológiai eszközök javaslata és gyakorlása mellett.

Szexuálpszichológiai szakpszichológusként várom a szexualitás területén elakadást tapasztaló, de javulásban bízó klienseket. Gyakran előfordul, hogy bizonyos szexuális problémák mögött olyan társadalmilag meghatározott hiedelmek állnak, melyek rombolják az egyén önértékelését, ezáltal valóban visszaveszik a szexuális izgalmat, fenntartva ezzel az eredeti problémát is. Fontos célom a problémák mögött húzódó hibás gondolkodás javítása és egy stabilabb, pozitívabb szexuális önértékelés kialakítása. Ezek mellett a szexuálterápia viselkedésterápián alapuló bevált módszereinek, és az egyre nagyobb teret követelő mindfulness segítségével facilitálom a hozzám fordulók teljesebbnek megélt szexuális életét, és szexuális egészségét. 

Mindezek mellett a többéves stresszkezelő tréneri tapasztalatomat felhasználva igyekszem segíteni klienseimet a mindennapi problémák hatékonyabb menedzselésében, a konfliktusok kezelésében, és a kommunikációs hibák kiküszöbölésében.

Objektív, de empatikus, támogató szakemberként segítek felismerni, és megfogalmazni az egyedi érzelmeket, igényeket, vágyakat, úgy hogy az konstruktív és célravezető legyen.

Szolgáltatásaink