Vass Eszter

pszichológus

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Az előttünk álló problémákat nem lehet a gondolkodásnak azon a szintjén megoldani, amelyeken azokat létrehoztuk. (Albert Einstein)”

Albert Einstein gondolatához kapcsolódik a francia író, Honoré de Balzac egyik regényhősének fő felismerése is: „Gondolataink szerves, magukban teljes lények, amelyek láthatatlan világban élnek és sorsunkra befolyással vannak.” 
A gondolatok szabadon áramlanak, gyakran olyannyira adottnak vesszük őket, hogy már meg sem vizsgáljuk mibenlétüket. A pszichológián belül Aaron Beck azonosította először az ún. negatív automatikus gondolatokat, melyek rossz érzéseket váltanak ki, gyakran a realitást eltorzítva. Amennyiben ez a helyzet ismerős, van egy jó hírem! Az önismeret, önfejlesztés során az öntudatosság és énkép erősítésével mindezen akadályok leküzdhetők.

A nevem Vass Eszter, okleveles pszichológus, integratív terapeuta-jelölt vagyok. Tanulmányaimat a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végeztem, klinikai és egészségpszichológia szakirányon. Döntésemben meghatározó szerepet játszottak a pszichológiával kapcsolatos személyes tapasztalataim. Már általános iskola utolsó évében lehetőségem nyílt részt venni egy két napos önismereti, valamint kortárs segítő programon, amely megalapozta érdeklődésem. Később, gimnáziumi éveim alatt autodidakta módon tanulmányoztam a metakommunikációval kapcsolatos jelenségeket.

Az integratív szemlélet szerint minden egy gondolattal kezdődik, melyhez társul egy érzelem és végül viselkedésünkben mutatkozik meg. Az ebből származó nehézségek a bennünk kialakult sémák, attitűdök eredményei, melyet célzott segítséggel teljes egészében le lehet küzdeni. A módszer sajátossága, hogy több különböző eljárást foglal magába, amely személyre szabottan alakítható a közös munka során. A kognitív elemekkel lehetőség nyílik a különböző negatív asszociációk, hiedelmek feltárására és megoldására. A képzelőerőre támaszkodó stratégiával pedig elfojtott érzések kerülnek elő nonverbális úton. Mivel rendkívül személyes és bensőséges folyamatokról van szó, a feltétel nélküli elfogadás és aktív jelenlét nélkülözhetetlen alappillérei munkámnak.

Összességében tehát így nyer értelmet, amit a fizikában, irodalomban és végül pszichológiában is megfogalmaztak, a gondolat sorsteremtő erővel bír. Saját gondolataink mélyebb megismerése egy izgalmas felfedező út, szívesen segítetek mindazok számára, akik a különböző felvetésekből származó stressz, szorongás miatt úgy érzik, nem tudnak teljes értékűen részt venni saját életükben. Továbbá várom azok jelentkezését is, akik az önismeretet, önfejlesztést, önértékelést tűzték ki célul.

képzései és képesítései

Viselkedéselemző

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

2015 - 2018

Az alapképzés során megismerkedtem a pszichológia alapterületeivel, irányelveivel.

„A Szondi-teszt elmélete és gyakorlata” tanfolyam

Dr. Szondi Lipót Emlékalapítvány

2017 - 2018

A kurzus lehetőséget biztosított a Szondi Lipót nevéhez fűződő pszichológiai mérési eszköz elméleti hátterének, valamint működési elvének elsajátítására.

„A Szondi-teszt klinikai pszichológiai alkalmazása tanfolyam”

Dr. Szondi Lipót Emlékalapítvány

2018

A személyiségteszt diagnosztikai alapjainak megismerése, használatának gyakorlása.

Okleveles pszichológus

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

2018 – 2020

A mesterképzés alatt az elméleti irányzatok megismerésén túl, egészség- és klinikai intézményben is gyarapíthattam gyakorlati tudásom.

Integratív terapeuta jelölt

Integratív Pszichoterápiás Egyesület

2021 -

A tréning során az Egyesület lehetőséget biztosít az egyes technikák (kognitív, képzelőerő) önmagunkon való kipróbálására, valamint a folyamat során elsajátíthatjuk mindazon emberi és szakmai kompetenciákat, amelyeket elengedhetetlenek a közös bizalmon alapuló munka végrehajtására.

Tudományos Diákköri Konferencia

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

2017

III. helyezés A dolgozat a nosztalgia jelenségével foglalkozik, amely mai napig szakmai érdeklődésem egyik középpontja.

XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Pszichológia szekció: Személyiségpszichológia tagozat

ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar

2020

II. helyezés A tanulmány továbbvizsgálja az idő, jóllét és nosztalgia kapcsolatát. Arra keresi a választ, vajon mit hoz majd a tegnap?

szakmai tapasztalat

Önkéntes pszichológus gyakornok

Péterfy Sándor Utcai Kórház Krízis Intervenciós és Pszichiátriai Osztály

2017

A felsőoktatási tanulmányaim során hamar felismertem a személyes tapasztalat szükségességét, így nagy örömre szolgált amikor lehetőséget kaptam az Intézetben megfigyelni a pszichológusok munkáját, kipróbálhattam magam a tesztfelvétel- és kiértékelés részfeladatában, illetve csoportos foglalkozásokon is részt vehettem.

Önkéntes gyermekmentor

Bolyai Gyermekotthoni Központ

2017 - 2018

A Mentorprogram keretein belül egy 5 éves kislány kognitív, lélektani és szociális fejlődését kísértem, segítettem a vele töltött idő során. A projekt által egy gyermekvédelmi továbbképzésben is ott lehettem, valamint a gyermekotthonban dolgozó felnőtt kollégák munkájához is hozzájárultam.

Pszichológus gyakornok - Egészségpszichológia szakmai gyakorlat

Országos Onkológiai Intézet

2019

Az Intézetben töltött időm során egy ott dolgozó mentor segítette munkámat. Egyéni esetvezetés során a személyes életút feltárásán túl személyiségtesztek felvételére is lehetőségem nyílt, ahogyan az a gyakorlatban is történik egy terápiában. A csoportos foglalkozások során betekintést nyerhettem a sugárkezelésre, kemoterápiára való felkészítésbe, valamint különböző képességeket segítő team-munkába.

Pszichológus gyakornok - Klinikai pszichológiai szakmai gyakorlat

Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Pszichiátria és Pszichiátriai Rehabilitáció Osztály

2020

A részlegen végzett gyakorlat során számos neurotikus és pszichotikus kórkép megnyilvánulásait tanulmányozhattam egyéni esetvezetés, valamint csoportos fejlesztő órákon.

Pszichológus

Pest Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat

2020 - 2021

A gyermekvédelemben szerzett tapasztalatok leginkább a gyermekek és tinédzserek életút feltárását és képességfejlesztését, egyes helyzetek adaptív szabályozásának elsajátítását foglalják magukba. Összesen 4 otthon gyermekeinek mentális megsegítésért voltam felelős. Ezen túl pedig kiscsoportban foglalkoztunk a játék általi örömkifejezésén.

Pszichológus

Balance Services Kft.

2021

A megbízó által egyetemi gólyatáborokban mentálhigiénés munka végzése volt a feladatom. Korábbi tapasztalatokkal ellentétben, széles körben igénybe vették a konzultáció lehetőségét mind a szervezők, mind a gólyák részéről.

Pszichológus

Soulwell Pszichológiai Magánrendelő

2021

Egyéni konzultáció kliensekkel. Leginkább az önismeret, önfejlesztés, élethelyzetbeli elakadás témáit érintik.

beszélt nyelvek

ENGAngol

GERNémet

érdeklődés

kutatás

nyelvtanulás

önfejlesztés

színház

tánc

utazás

versolvasás

köszönetnyilvánítás

75

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180