Zsidi Zsófia

pszichológus, gyászfeldolgozás módszer® specialista

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Mindenkiben ott rejlik a változáshoz szükséges erőforrás.”

Zsidi Zsófia vagyok, okleveles pszichológus. Hiszek abban, hogy minden emberben ott rejlik önmaga megértésének kulcsa és a pozitív irányú változáshoz szükséges erőforrás. Mindenki saját életének és személyiségének a szakértője, akkor is, ha olykor úgy érezzük: összekuszálódtak a szálak. Néha csak egy képzett segítőtársra van szükségünk, aki elkísér minket a megoldáshoz vezető úton. A segítő folyamat során igyekszem a hozzám forduló világát, gondolatait és érzéseit minél mélyebben megérteni, elfogadni és támogató közeget biztosítva közösen gondolkodni vele a hozott témáról, nehézségről, kihívásról.

Tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetem klinikai- és egészségpszichológia szakirányán végeztem. Hét éve foglalkozom kortárs tanácsadással az ELTE és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem falain belül. Munkám során legtöbbször olyan hallgatókkal találkoztam, akik úgy érezték, hogy kezdenek túlnőni rajtuk az egyetem támasztotta elvárások, családi vagy párkapcsolati nehézségekkel kellett szembenézniük, veszteségélmény érte őket, szerettek volna gördülékenyebben mozogni a szociális környezetben vagy könnyebben megküzdeni a tanulmányok és a munka feszítő stresszterhelésével. Néha pedig az is előfordult, hogy személyiségük csiszolása, önismeretük fejlesztése motiválta őket, hogy tanácsadásra jelentkezzenek.

A pszichológia közérthető átadására törekszem

A pszichológiai tanácsadás mellett azon dolgozom, hogy a pszichológia tudományágának eredményei és a mindennapi életben hasznosítható tanulságai elérjenek az arra nyitott és érdeklődő emberekhez.

A Budapesti Pszichológiai Napok szervezőjeként három éven keresztül foglalkoztam a különböző tematikák köré felfűzött nagyközönségnek szóló előadások és műhelyfoglalkozások megszervezésével és az operatív háttérmunkálatok támogatásával.

Kortárs tanácsadóként pszichoedukációs programokat szerveztem egyetemista fiataloknak. A Mindset Pszichológia újságírójaként pedig a pszichológiai ismeretek élvezhető és közérthető átadására törekszem.

képzései és képesítései

ALKALMAZOTT EGÉSZSÉGPSZICHOLÓGIAI SZAKPSZICHOLÓGUS JELÖLT

Szegedi Tudományegyetem

2020-

A szakképzés során az egészségügy területén, elsődlegesen a szomatikus betegségekhez kapcsolódó pszichés nehézségek támogatásában, a prevencióban és rehabilitációban sajátítok el szakszerű segítségnyújtást és szerzek gyakorlatot.

GYÁSZFELDOLGOZÁS MÓDSZER ® SPECIALISTA

Gyógyulás a Gyászból Magyar Központ

2020

Gyászfeldolgozás módszer specialistaként egy olyan cselekvésprogram elsajátításában támogatom a hozzám fordulókat, amely segít a veszteségek feldolgozásában. Veszteséget élhetünk át egy szeretett személy halála, egy konfliktusos kapcsolat lezárulta, válás vagy szakítás során, de akár munkahelyváltás, költözés vagy egy fontos barát eltávolodása is gyászreakciót hívhat elő bennünk. A Gyógyulás a gyászból program ezek feldolgozásához segíti hozzá az alkalmazóját.

OKLEVELES PSZICHOLÓGUS

Eötvös Loránd Tudományegyetem

2016-2018

Tanulmányaimat klinikai- és egészségpszichológia szakirányon végeztem, melynek során átfogó diagnosztikai, terápiás és klinikai kutatási ismeretekkel gazdagodtam, valamint széleskörű tudást szereztem az egészségmegőrzés, egészségfejlesztés, a mentális problémák és az életvezetési elakadások terültén.

VISELKEDÉSELEMZŐ

Eötvös Loránd Tudományegyetem

2011-2014

Az alapképzés során a pszichológia elméleti alapismereteiben és módszereiben szereztem jártasságot.

szakmai tapasztalat

Pszichológus

Mindset Terápiás és Tanácsadó Központ

2019-

Egyéni életvezetési tanácsadással foglalkozom személyes és online formában.

Képzési koordinátor

Mathias Corvinus Collegium

2018-2019

A Roma Tehetség Program egyetemi programrészének koordinátoraként hazai vagy külföldi felsőoktatási intézményekben továbbtanulni készülő roma fiatalok tehetséggondozásában vettem részt. Fő tevékenységeim közé tartozott az egyéni és csoportos mentoráció, önismereti és közösségépítő programok összeállítása és vezetése és az oktatásszervezés.

Szakújságíró

Mindset Pszichológia

2017-

Az Élet & Pszichológia rovat munkatársaként pszichológiai témájú cikkek írásával foglalkozom, a Pszichológus Szemmel rovat társalapítója vagyok.

Kortárssegítő

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Hallgatói Szolgáltató Iroda, Hallgatói Tanácsadási Osztály

2016-2018

A BME hallgatói számára nyújtottam segítő beszélgetést és vezettem önismereti társasjáték alkalmakat.

Kortárssegítő

ELTE Kortárs Segítő Csoport

2013-2018

Munkám során segítő beszélgetésre jelentkezhettek hozzám az egyetem hallgatói. Szakmai továbbképzések és csapatépítő foglalkozások összeállításában és vezetésében, pszichoedukációs programok szervezésében, az új tagok toborzásában és kiválasztásában vettem részt.

PR asszisztens

Duna Medical Center Egészségügyi Központ és Magánkórház

2015-2016

Az intézmény online felületein megjelenő egészségügyi és mentálhigiénés témájú, magyar és angol nyelvű cikkek írásával foglalkoztam.

beszélt nyelvek

ENangol

DEnémet

érdeklődés

irodalom

képzőművészet

mindfulness meditáció

természetjárás

tánc

kutatás

utazás

köszönetnyilvánítás

94

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180