Zsidi Zsófia vagyok, okleveles pszichológus. Hiszek abban, hogy minden emberben ott rejlik önmaga megértésének kulcsa. Mindenki saját életének és személyiségének a szakértője, akkor is, ha olykor úgy érezzük: összekuszálódtak a szálak. Néha csak egy képzett segítőtársra van szükségünk, aki elkísér minket a megoldáshoz vezető úton. A segítő folyamat során igyekszem a hozzám forduló világát, gondolatait és érzéseit minél mélyebben megérteni, elfogadni és támogató közeget biztosítva közösen gondolkodni vele a hozott témáról, nehézségről, kihívásról.

Mindenkiben ott rejlik a változáshoz szükséges erőforrás

Tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetem klinikai- és egészségpszichológia szakirányán végeztem. Öt éve foglalkozom kortárs tanácsadással az ELTE és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem falain belül. Munkám során legtöbbször olyan hallgatókkal találkoztam, akik úgy érezték, hogy kezdenek túlnőni rajtuk az egyetem támasztotta elvárások, családi vagy párkapcsolati nehézségekkel kellett szembenézniük, veszteségélmény érte őket, szerettek volna gördülékenyebben mozogni a szociális környezetben vagy könnyebben megküzdeni a tanulmányok és a munka feszítő stresszterhelésével. Néha pedig az is előfordult, hogy személyiségük csiszolása, önismeretük fejlesztése motiválta őket, hogy tanácsadásra jelentkezzenek.

Hiszek abban, hogy minden emberben ott rejlik önmaga megértésének kulcsa és a pozitív irányú változáshoz szükséges erőforrás. Néha csak egy képzett segítőtársra van szükségünk, aki elkísér minket a megoldáshoz vezető úton. Mindenki saját életének és személyiségének a szakértője, akkor is, ha néha úgy érezzük összekuszálódtak a szálak. A segítő folyamat során igyekszem a hozzám forduló világát, gondolatait és érzéseit minél mélyebben megérteni, elfogadni és támogató közeget biztosítva közösen gondolkodni vele a hozott témáról, nehézségről, kihívásról.

A pszichológia közérthető átadására törekszem

A pszichológiai tanácsadás mellett azon dolgozom, hogy a pszichológia tudományágának eredményei és a mindennapi életben hasznosítható tanulságai elérjenek az arra nyitott és érdeklődő emberekhez.

A Budapesti Pszichológiai Napok szervezőjeként három éven keresztül foglalkoztam a különböző tematikák köré felfűzött nagyközönségnek szóló előadások és műhelyfoglalkozások megszervezésével és az operatív háttérmunkálatok támogatásával.

Kortárs tanácsadóként pszichoedukációs programokat szerveztem egyetemista fiataloknak. A Mindset Pszichológia újságírójaként pedig a pszichológiai ismeretek élvezhető és közérthető átadására törekszem.