Családterápia

Gyermekeknél jelentkező problémák, ismétlődő veszekedések, krízishelyzetek  családi problémáitokkal forduljatok hozzánk bizalommal! Családterapeutáink hatékonyan tárják fel a nehézségek gyökereit és a családi egyensúly visszaállítása érdekében szakszerű beavatkozásokat végeznek a családtagok által létrehozott és fenntartott folyamatokba. 

időpontfoglalás

Miért kellene ott lennie az egész családnak egy terápiás ülésen, miközben csak az egyik családtaggal van gond? Ő az, aki problémás, aki összeférhetetlen vagy esetleg még tünetet is produkál. Egy ilyen helyzetben miért vegyen részt az a családtag is, akivel minden rendben van? Sokakban felmerülhetnek a fenti kérdések, azonban nagyon fontos már a folyamat elején tudatosítani magunkban, hogy a család egy élő rendszer, melyben bárki bármit tesz, az hatással van a többi családtagra is. A családterápiában képzett szakembereink rendszerszemléletben gondolkodnak, ezért tartjuk lényegesnek, hogy az egész család nézőpontját megismerjük, és akár még a nagyszülőket is meginvitáljuk egy ülésre, ha indokoltnak érezzük. A tünethordozó családtag sokszor a család rendszerének elégtelen működését jelzi, így, ha feltárjuk a probléma gyökereit és visszaállítjuk a családi egyensúlyt, sok esetben azzal a tünetek is megszűnnek. 

 

Nem azután fogunk nyomozni, hogy „ki a hibás”, mert a javuláshoz nem az eredeti bűnös megtalálása, hanem a közösen létrehozott és fenntartott folyamatokba történő beavatkozás szükséges. A családterápia során a családi egyensúly visszaállítására törekszünk, igyekszünk közösen feltárni és orvosolni a működési zavarokat, mely által pozitív irányba változik a család, és az azt alkotó családtagok viselkedése, egymáshoz való viszonya is. Ennek érdekében a terápiás beszélgetésen kívül olyan technikákat is alkalmazunk, mint például a családszobor vagy a genogram (családfa), melyek alkalmasak arra, hogy a család működése érthetővé váljon mindannyiunk számára. 


A családterápia nemcsak akkor vehető igénybe, ha már kialakultak észlelhető zavarok, tünetek a család működésében. A megelőzés is egy fontos szempont lehet, hogy a családi problémákat ne örökítsük át a soron következő generációra.   


Néhány példa, amikor érdemes családterápiába kezdeni: 

  • Rendszeresen ismétlődő konfliktusok 
  • Veszekedések a családban 
  • Gyermekeknél jelentkező szorongásos zavarok és egyéb problémák 
  • Krízishelyzet 
  • Gyász a családban 
  • Pszichoszomatikus zavarok 
  • Szenvedélybetegségek 
  • Családi kommunikáció zavarai 
  • Válás, válási folyamat megsegítése 
  • Mozaikcsaládok esetén új, közös rendszer kialakítása 
30 000 Ft
90 perc
Ellenőrzött szakember
Bizalomteli légkör
időpontfoglalás

A lefoglalt időpont lemondását kérjük, annak kezdete előtt legalább 48 órával jelezd emailben vagy telefonon keresztül. Amennyiben 48 órán belül mondod le az időpontot, vagy nem jelensz meg az alkalmon, nem áll módunkban visszatéríteni a díját, illetve kötelezhetünk annak megfizetésére.

Pszichológusaink

Pszichológiai tanácsadás

A szakmaiság és felelősség fontos alapelvünk. Terápiás & Tanácsadó Központunk szakemberei rendszeres, szoros szakmai szupervízió mellett vezetik pszichológiai konzultációikat.

Szupervizoraink között olyan tapasztalt szakembereket tudhatunk, mint Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta, Szabó Gabriella pszichoterapeuta, Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológus, Szabó-Bartha Anett klinikai szakpszichológus, pár- és családterapeuta.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180