Pszichodiagnosztika

Kevésbé van jelen a köztudatban, hogy egy pszichológus nem csupán pszichoterápiával képes segíteni a lelki problémákon, hanem szintén a szakember feladata az adott zavar pontos feltérképezése és kivizsgálása. A hozzánk fordulók legtöbbször csak azt érzik, hogy valami nincs rendben, a bizonytalanság okozta tehetetlenség-érzés pedig általában súlyosbítja a problémát. Elmondható, hogy interneten rendelkezésre álló információtömeg több kárt okoz, mint hasznot, ezért ha igazoltan tudni szeretné, mi áll zavaró tünetei hátterében, ajánlott szakemberhez fordulni a bizonytalanság helyett. Lelki és testi problémáink mögött számos esetben állhat mentális kórkép, mely egy bizonyos súlyosság szintjén a testi betegségekhez hasonlóan nagymértékben ronthatja életminőségünket, kapcsolatainkat és hatással lehet a hétköznapjainkra Ez az állapot legtöbb esetben közbeavatkozást igényel, mely adott esetben gyógyszeres és pszichoterápiás kezelést jelent. A helyes diagnózis elősegíti az adott esetben szükséges további kezelést: akár gyógyszeres kezelésről, akár pszichoterápiáról van szó, pontosabb haladási irányt ad a gyógyulás útján.

A pszichodiagnosztika a pszichológia azon ágazata, amely az érzelmi és testi problémákban megnyilvánuló lelki zavar természetét pontosítja, a szenvedést okozó fizikai és lelki tünetek felmérésével. A pontos diagnózis alkotásának célja a kezelés meghatározását szolgálja: megadja az irányt a megfelelő beavatkozás kiválasztásához, ezáltal minél jobb prognózist, mielőbbi javulást biztosítva.

Szakembereink ebben nyújtanak segítséget: pszichodiagnosztikai szolgáltatásunk során klinikai szakpszichológusaink pontosan végigvezetik a hozzánk fordulót a folyamaton. Az első alkalom egy interjút foglal magába, mely során klinikai szakpszichológusunk egy beszélgetés során képet alkot a hozott problémáról, majd bizonyítottan hatékony vizsgálati módszereink közül kiválasztja a célt leghatékonyabban szolgáló eljárást. Ezt követően pszichológiai tesztek felvétele történik, mely eredményei alapján szakemberünk pontos elemzést készít a hozott problémát szem előtt tartva. 

A teljes körű ellátást figyelembe véve klinikai szakpszichológusunk mellett a szolgáltatás egy orvosi konzultációt is tartalmaz, mely a pszichiáter szakorvosunkkal történik: a pontos diagnózis meghatározása ugyanis orvosi kompetencia. Pszichiáter szakorvosunk és klinikai szakpszichológusaink együttműködve törekednek arra, hogy a hozzánk forduló számára legmegfelelőbb kezelést nyújtsuk a pontos diagnózis meghatározásával. A szolgáltatás kezelési tervet is tartalmaz, mely természetesen nem kötelezi Önt további együttműködésre, azonban támpontot ad, milyen irányba érdemes tovább menni, akár gyógyszere kezelésről, akár pszichoterápiáról vagy további kivizsgálásról van szó.

A komplex pszichodiagnosztika 3-5 alkalmat vesz igénybe. Az időpontfoglalásra kattintva az első 50 perc lefoglalására van lehetőség. A további időpontok egyeztetése személyes formában történik szakemberünkkel.

A megírt vélemény nem orvosi értékű szakvélemény, csak javaslat. Bírósági ügyhöz, tárgyaláshoz nem felhasználható. Továbbá fennáll a lehetősége annak, hogy a teszteredmények alapján nem határozható meg konkrét diagnózis. Hivatalos diagnózis kapcsán pszichiáter szakorvos tehet javaslatot.

 

időpontfoglalás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180