Szociometriai felmérés

Kíváncsi vagy arra, hogy milyen klikkek alkotják a csoportot, ahol dolgozol? Megbizonyosodnál arról, hogy kik a csoportodban a véleményvezérek? Érdekel, hogy ki az, aki a csoportban kívülálló és segíteni kellene az integrálódását? Ha akár csak egy kérdésre is igen a válaszod, akkor jó hírünk van számodra: a szociometria pont ezt szolgálja! 


A szociometriáról 

Alapgondolata és módszertani leírása J. L. Moreno amerikai pszichiáter és Mérei Ferenc pszichológus, hálózatkutató nevéhez köthető. A szociálpszichológia eszközrendszeréhez sorolhatjuk, mely segíthet olyan csoportoknak, intézményeknek, egyesületeknek, amelyeknek működése embercsoportok mozgatását, egybehangolását, szervezését veszi igénybe. Közösségek felmérésére szolgál, az adott csoporton belüli viszonyulások, kötődések, választások, konfliktusok felmérésére, valamint a formális és informális vezetők, illetve a klikkek azonosítására. 


Felhasználás 

  • Kis- és középvállalkozások 
  • vállalati részlegek,  
  • munkacsoportok, 
  • iskolai osztályok,  
  • sportcsapatok,  
  • nevelőotthonok körében. 


Megvalósítás a gyakorlatban 

A teszt felvétele online történik – egy előre megadott link és jelige megadása után lehetséges a kitöltés a csapattagok számára. A teszt felvételéhez nem kötelező, de ajánlott egy előzetes személyes találkozó, melyet a csomag ára magában foglal. 

A szolgáltatás a teszt felvételén és kiértékelésén kívül magába foglal egy prezentációt a kiszámított mutatókkal és az ezekből leszűrhető konzekvenciákkal, valamint egy 30 perces szóbeli (személyes, online vagy telefonos) visszajelzést a felkérő számára. 

A szolgáltatás a diagnosztika és a fejlesztés oldalán is kiterjeszthető. Igény esetén bővítjük a szervezeti diagnosztikát – tudunk alkalmazni más mérési eszközöket, illetve lehetőség van közösen módszereket kidolgozni a közösség kapcsolati hálójának javítására, a szervezet fejlesztésére. 


A teszt felvételét és kiértékelését Kovács Kristóf pszichológus vezeti. 


E szolgáltatás megvásárlását és kifizetését követően Kovács Kristóf pszichológusunk felveszi veled a kapcsolatot a megadott telefonszámon vagy e-mail címen, hogy megbeszélhessétek a részleteket: milyen jellegű csapat felmérését szeretnéd kérni, milyen célból, valamint te is felteheted kérdéseidet, és megbeszélitek a tesztfelvétel gyakorlati részleteit. Ezt követően, dí

időpontfoglalás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180