Kapcsolataink

Új kurzusunk indul! – Ismerd meg az intimitás rejtelmeit Kacsur Adrienn pszichológus iránymutatásával

A test, a lélek, esetleg az elme szerepének van a legnagyobb befolyása az orgazmusunkra? Ha szeretnéd jobban megismerni az intimitásodat és annak gyökereit, akkor új online kurzusunkat neked találták ki.

Élet & Pszichológia

Hol a helyem? – Avagy a testvérsor(s)rend hatása a személyiségünkre

Habár nem jelenthetjük ki, hogy minden azonos sorrendben született testvér ugyanolyan volna, mégis segíthet megismernünk és megértenünk egy embert, ha tudjuk, hányadikként érkezett a családba.

Élet & Pszichológia

Mitől válunk lelkileg sérülékenyebbé?

Izgalmas kérdés, hogy mi az oka annak, hogy egyik ember kisebb nehézségek esetén is kritikus lelkiállapotba kerül, míg mások testi és lelki egyensúlya súlyos tragédiák átélése során sem borul fel tartósan. Vajon mitől függ lelki sérülékenységünk?

Élet & Pszichológia

Tabuk nélkül a női testről – Dr. Benkovics Júlia hiánypótló könyve

Dr. Benkovics Júlia könyve Magunkról – tabuk nélkül a női testről című könyve hiánypótló őszinteséggel beszél a női test működéséről.

Élet & Pszichológia

Vágyott válaszok rendhagyó kézikönyve – Megjelent a Szexpert a Mindset Pszichológia gondozásában

Kacsur Adrienn, a Mindset szexuálpszichológiai szakpszichológusa frissen megjelent könyvével bebizonyítja: mindannyian könnyen válhatunk saját testünk szakértőivé. Interjúnk.

Sportpszichológia

A testmozgás mint a depresszió gyógymódja?

Több mint 300 millió embert érint ma a depresszió a világon. Egy új tanulmány azt vizsgálja miként hat a testmozgás a depressziós tünetekre. Nézzük meg, hogyan történik mindez!

Élet & Pszichológia

Az érzelmek és az optimizmus szerepe a rákellenes küzdelemben

Rendkívül megterhelő élmény a rákos megbetegedésekhez társuló nyomasztó, olykor meglehetősen intenzívvé váló aggodalom és szorongás. Éppen ezért, testi és lelki jóllétünk szempontjából kiemelten fontos téma a daganatos megbetegségek megelőzése, korai feli

Kapcsolataink

Védjük meg láthatatlan határainkat!

Testi és lelki egészségünk szempontjából kiemelten fontos, hogyan érzékeljük és képviseljük az integritásunkat, a biztonságunkat és a jóllétünket biztosító határainkat.

Kapcsolataink

Hogyan kezeljük, ha mentális beteg van a családban?

Cikkünk azoknak a családoknak kíván támpontot adni, akik először tapasztalják meg testközelből, hogy mit is jelent egy mentális betegség jelenléte a családban.