Az alkoholfüggőség tünetei és lehetséges kezelési módjai

Az alkoholfüggőség napjaink egyik legsúlyosabb közegészségügyi problémájának tekinthető. Cikkünkben az alkoholfüggőség főbb tüneteit és lehetséges kezelési módjait tekintjük át. Tartsatok velünk!

Növesszünk új neuronokat – és érezzük jobban magunkat tőle!

Mostanra már tudjuk, hogy a felnőtt agyban is születhetnek új idegsejtek. Ez nem csak tanulási képességeinket befolyásolja, de hangulatunkra is hatással van. Ráadásul tehetünk is érte!

Stressz és stressz között is van különbség! – A jótékony stressz hatásai

Tudjuk, hogy a stressz, a feszültség negatív hatással van mind a testi, mind a mentális egészségünkre. De valóban egyoldalú ősellenségként kell tekintenünk rá?

Több, mint vezetők – paraszociális kapcsolataink politikusokkal

Már a választások előtt, az előzetes tájékozódás során kialakul egyfajta kapcsolat köztünk és a jelöltek között, ami befolyásolja, kire szavazunk végül.

A halálos betegségek lélektana

Egy súlyos lefolyású betegség diagnózisával való szembesülés gyökeresen változtatja meg az egyén addigi életét. Cikkünkben a diagnózist követő pszichés történésekkel és a pszichés megterhelést enyhítő, lehetséges megküzdési eszközökkel foglalkozunk.

“Hiszek hitetlenül Istenben” – A vallás, mint védelmező faktor a pszichiátriai kórképekben

Miért pont én? Miért történik ez velem? A súlyos mentális betegséggel élő személyek igazságtalannak és reményvesztettek élhetik meg sorsukat. Milyen módon segíthet nekik a hit, hogy megküzdjenek negatív érzéseikkel?

Katona dolog vagy mégsem? – A férfiak és a mentális egészség

Mi történik akkor, ha egy férfi mentális betegséggel néz szembe, és mint a „család feje”, milyen hatással lehet ez a körülötte élőkre, elsősorban gyermekeire?

„Ilyen ez a popszakma!” – A hírnév veszélyeinek pszichológiája

Tömegek képesek lelkesedni egy-egy kiemelkedő alakért, aki az élet valamilyen területén egészen rendkívüli dolgokra képes. Miért akarunk híresek lenni? Illetve, ha már elértük, hogyan fenyegetheti személyiségünket a reflektorfény?

Az Elnök meséje - hogyan használja egy agresszor az áldozati hiedelmeket tettei igazolására?

"Vélt áldozatból agresszor vált" - írtuk nemrégiben. A történelem alakulása ismét szomorú lehetőséget biztosított arra, hogy ezt a jelenséget a gyakorlatban is megvizsgáljuk.