Sportpszichológia

Vérrel verítékkel – az élsport árnyas oldala

Szentesíti-e a cél az eszközt, ha az élsportól beszélünk? Megengedhető-e, hogy az edzők visszaéljenek a hatalmukkal, ha ezáltal jobb eredmények produkálhatóak?

Személyiség

Segítenek vagy ártanak? – Nézzünk rá gyakran használt megküzdési stratégiáinkra!

Cikkünkben néhány gyakoribb megküzdési módot vizsgálunk meg Jeffrey E. Young amerikai pszichológus és munkatársai által kidolgozott sématerápia elmélete mentén, hogy könnyebben felismerjük a haszontalanná váló stratégiákat.

Élet & Pszichológia

Szeressünk messzebb! – Hogyan tehetünk másokért a szeretet ünnepén?

A karácsony a szeretet ünnepe. De hogyan tudjuk ezt a szeretetet szélesebb körben is terjeszteni? Hogy tudunk másokkal törődni vagy akár idegeneknek, rászorulóknak segíteni karácsonykor?

Kapcsolataink

Tudjátok, melyik párkapcsolati szakaszban jártok?

Szimbiózis, differenciálódás, gyakorlás, újraközeledés, érett kapcsolat. Mit jelentenek ezek a szakaszok? Melyikben mire érdemes figyelni?

Élet & Pszichológia

Modern lehetőségeink a mentális zavarok kezelésére

A mentális zavarokkal küzdők ellátásának nehézségei Magyarországon is komoly kihívást jelentenek, felhívják a figyelmet a modern korhoz igazodó, újabb megoldási lehetőségek szükségességére.

Élet & Pszichológia

Hogyan váljunk ezüsthajú tündérekké? – Lépések az időskori kiteljesedés felé

Hogyan őrizhetjük meg a kor előrehaladtával is a bennünk lakó gyermeki szemléletet, az életre való folytonos rácsodálkozás képességét? S milyen módszerek segítenek az időskori kiteljesedésben?

Élet & Pszichológia

A gonosz főnök esete – Hogyan ismerjük fel, ha valaki a „sötét triádba” tartozik?

Vajon tudjuk, kikre illenek a pszichopata, nárcisztikus, machivelliánus jelzők? Érdemes észben tartanunk a cikkben felsorolt tulajdonságokat, mivel nem kizárt, hogy találkozunk ilyen típusú emberekkel életünk során.

Sportpszichológia

A sport valójában fennmaradásért vívott küzdelem?

Hogyan kapcsolódik az evolúció és a sport? Miként függenek össze a versenyzés és a természetes kiválasztódás elvei?

Élet & Pszichológia

Szegeden nyitja meg első vidéki tanácsadó központját a Mindset Pszichológia

Az elmúlt hét évben folyamatosan fejlődött a Mindset Pszichológia, amelyhez több mint száz szakember csatlakozott már. Hitvallásunk szerint fontos, hogy szakemberink minél több személyt kísérjenek el a fejlődés útján, így született meg a szegedi tanácsadó