Kapcsolataink

Mit tegyünk, hogy ne a társkereső app legyen a leghűségesebb társunk – Esther Perel világhírű párterapeutával beszélgettünk

Miért vált korunkban annyira hangsúlyossá a tökéletes párkapcsolat létrehozása? Reális-e, hogy megtaláljuk lelki társunkat a társkereső appokon keresztül? Exkluzív beszélgetésen kaptunk választ ezekre a kérdésekre a párkapcsolatok kiemelkedő szakértőjétől

Kapcsolataink

Együtt jobb – Egy könyv a baráti kapcsolatok megértéséhez és elmélyítéséhez

Min múlik baráti kapcsolataink alakulása? Hogyan hatnak életünkre a barátságaink? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket boncolgat Marisa G. Franco pszichológus Együtt jobb, a baráti kapcsolatok pszichológiája című művében.

Kapcsolataink

Hogyan érinti a csecsemőt a szülő múltja? – A generációk közötti rejtett kapcsolatok

Negatív tapasztalataink hogyan hatnak a gyermek egészségére és életútjára? Fedezzük fel, miként kötődik össze a múlt és a jövő a generációk között, és miként formálja mindez a családunk sorsát.

Élet & Pszichológia

Átvehetik-e az emberi kapcsolatok szerepét a robotok?

A technológiai fejlesztések a társas kapcsolatokra, így a teljes társadalomra erős hatást gyakorolnak. De vajon a mesterséges intelligencia mellett létezhet mesterséges intimitás is?

Kapcsolataink

Offline kapcsolatok hálójában – Magány a közösségi korban

A modern világ paradoxona: soha nem voltunk még ennyire összekapcsolva, mégis magányosnak érezzük magunkat. De miért szigetelődtünk el egy olyan világban, ahol minden a kapcsolódásról szól?

Kapcsolataink

Védjük meg láthatatlan határainkat!

Testi és lelki egészségünk szempontjából kiemelten fontos, hogyan érzékeljük és képviseljük az integritásunkat, a biztonságunkat és a jóllétünket biztosító határainkat.

Személyiség

"Egyedül semmire sem vagyok képes" – a dependens személyiségzavarról

Milyen korai tapasztalatok alapozhatják meg a dependens személyiségzavart? A dependens személyiségzavar hogyan befolyásolhatja a későbbi kapcsolatokat? Cikkünkből kiderül!

Kapcsolataink

"Nem szerethetsz eléggé" – megküzdés a szorongó kötődéssel

Önmagunk, érzelmeink és gondolataink teljes felvállalása egy másik ember előtt olykor nem könnyű feladat.

Kapcsolataink

Egészséges vs. mérgező kapcsolatok – honnan ismerhetjük fel?

A baráti kapcsolatok már gyerekkorunktól kezdve fontos szerepet játszanak az énképünk és önbecsülésünk alakulásában, emellett a jó barátságok védőfaktorként szolgálnak az élet számos kihívásában és krízisében.