Kapcsolataink

Így mélyítsd az intimitást a kapcsolataidban!

Tudtad, hogy az intim kapcsolatok ápolása véd a mentális betegségekkel szemben? Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen helyzetek segíthetnek abban, hogy minél inkább kapcsolódni tudjunk másokhoz.

Kapcsolataink

Hogyan nyissuk meg újra a szívünket szakítás után?

Azzal, ha egy szakítás után megengedjük magunknak, hogy ismét nyitottá váljunk a szeretetre, lehetőséget teremtünk a gyógyulásra és a személyes fejlődésre. Cikkünkben a szívünk újranyitásához nyújtunk segítséget.

Élet & Pszichológia

Szeressünk messzebb! – Hogyan tehetünk másokért a szeretet ünnepén?

A karácsony a szeretet ünnepe. De hogyan tudjuk ezt a szeretetet szélesebb körben is terjeszteni? Hogy tudunk másokkal törődni vagy akár idegeneknek, rászorulóknak segíteni karácsonykor?

Gyermekpszichológia

Elvált szülők karácsonya – Hogyan csináljuk jól?

Még ha békés volt is az elválás, akkor is számos kihívással nézhetünk szemben szülőként az ünnepek közeledtével. Cikkünkben tanácsokat adunk ahhoz, hogy a karácsony mindenki számára örömteli maradhasson!

Kapcsolataink

„Szeretetbe csomagolt” kellemetlen mondatok – Hogy kezeljük a kéretlen karácsonyi kérdéseket?

Cikkünkben arra keresünk megoldásokat, hogyan kímélhetjük meg egymást és saját magunkat az ünnepi összejövetelek során gyakran elhangzó kellemetlen mondatoktól és az azokból fakadó konfliktusoktól.

Kapcsolataink

Te hogy szeretsz? – Értékek és érzések szerepe a kapcsolatokban

Cikkünkben arra keressük a választ, hogy milyen értékek és érzések szükségesek ahhoz, hogy minél tartalmasabbnak és kielégítőbbnek éljük meg a társas kapcsolatainkat, milyen tényezők alakítják a szeretet élményét?

Kapcsolataink

Meghatározza az életünket, de mi határozza meg a kialakulásukat? – A kötődési stílusokról

Milyen kötődési stílusok léteznek és mi határozza meg a kialakulásukat? Cikkünkben a témába nyújt egy rövid betekintést.

Kapcsolataink

A szerelem 8 szabálya – egy romanticizálás helyett valóban hasznos könyv a szeretetről

A könyv különböző szempontból bontja le a modern világban elterjedt romanticizált képet a szerelemről, helyette egészséges és valós képet ad.

Kapcsolataink

„Szeretlek, de nem vagyok beléd szerelmes” – valódi probléma vagy csak kifogás?

Hallhattuk, vagy esetleg a mi szánkat is hagyhatta már el a klisé: „Szeretlek, de nem vagyok beléd szerelmes.” De vajon miért és hogyan alakul ki bennünk ez az érzés?