Szelíd advent – Hogyan hangolódjunk az ünnepekre?

Az advent időszakában számos cél, terv és vágy körvonalazódik bennünk, amely gyakran elvárásokkal és szorongással terhelődik. Cikkünkben az ünnepekre hangolódás teljesebb megéléséhez szeretnénk hozzájárulni néhány tippel.

Karácsonyi rémálom? – 6 tipp az év legcsodálatosabb időszakával való megküzdéshez

hogyan küzdhetünk meg az ünnepeket gyakrani kísérő nehéz érzésekkel, mentális kihívásokkal?

Borús időjárás = borús hangulat?

Az őszi fáradtság novemberre végérvényesen elér minket. Mi okozza a kollektív borús hangulatot ezidőtájt és mit tehetünk ellene?

Black Friday – A józan vásárlás gyásznapja?

A Black Friday jelenség alaposan felforgatja a novembert. De vajon miért örvend ekkora népszerűségnek a fekete péntek és mit tehetünk azért, hogy ezen a napon is meg tudjuk őrizni a józan eszünket?

Józanság egy hónapon keresztül? – A Száraz november kihívás és ami mögötte van

A 2016 óta létező Száraz november kihívás célja, hogy felhívja a figyelmet a mértékletesség fontosságára az alkoholfogyasztásban. A résztvevők ígéretet tesznek arra, hogy november elseje és november harmincadika között józanok maradnak.

Milyen lelki tényezők befolyásolhatják a meddőség kialakulását?

Vajon melyek lehetnek a várandósság megvalósulását nehezítő főbb lelki tényezők? Cikkünkben ennek járunk utána, hiszen a meddőség hatékony kezeléséhez elengedhetetlenül szükség van a kiváltó okok minél szélesebb körű feltárására.

Hol a helyem? – Avagy a testvérsor(s)rend hatása a személyiségünkre

Habár nem jelenthetjük ki, hogy minden azonos sorrendben született testvér ugyanolyan volna, mégis segíthet megismernünk és megértenünk egy embert, ha tudjuk, hányadikként érkezett a családba.

A férfiak túl fiatalon halnak meg – November a férfi mentális egészség hónapja

Légy az érzelmeit őszintén kimutató, azokat felismerő és jól kommunikáló férfi! Beszéljünk az „erősebbik nem” mentális egészségéről!

Méltón távozni – Beszéljünk a hospice-ról

Igyekszünk minél jobban kerülni a halál témáját, kizárjuk a tudatunkból, elhessegetjük magunktól. A hospice ellátásban dolgozók mindeközben hangsúlyozzák: a halál az élet természetes része, amelyről beszélni kell.