Élet & Pszichológia

Az egészséges önértékelés hat alappillére

Önértékelésük meghatározza, hogy hogyan viszonyulunk másokhoz és önmagunkhoz, hogyan éljük meg sikereinket és kudarcainkat, és hova helyezzük el magunkat a világban.

A test a lelke mindennek - testpozitivitás az Instagramon túl

Testképünket sorozatos ostrom alatt tartja a közösségi médiából áramló tökéletességmítosz, ami súlyos károkat okozhat testi-lelki jóllétünkben. Talán éppen időben érkezett a testpozitív mozgalom, hogy a segítségünkre siessen, vagy lehet, hogy mégsem?

Gyermekpszichológia

Csúfolódás - Mivel védhetem meg a gyerekem?

A gyerekeinket nem mindig védhetjük meg a csúfolódás megtapasztalásától, de megvédhetjük őket az általa okozható életre szóló traumától, ha segítünk nekik hatékonyan feldolgozni.

Élet & Pszichológia

Panaszkodom, tehát vagyok – vagy lehet másképp is?

Ha valaki arra kérne minket, hogy idézzünk fel egy olyan szituációt az elmúlt napokból, amikor egy ismerősünk panaszkodását kellett végighallgatnunk vagy saját magunkat kaptuk céltalan aggodalmaskodáson, valószínűleg nem kellene sokáig gondolkodnunk.

Kapcsolataink

A legnagyszerűbb emberek a Földön – a nárcisztikusokról elfogulatlanul, II. rész

Tökéletesnek mutatom magam, de nem vagyok az.

Élet & Pszichológia

Mozogjunk önmagunkért!

Az elmúlt években felerősödött az egészséges táplálkozás és életmód iránti igény.

Kapcsolataink

A legnagyszerűbb emberek a Földön – a nárcisztikusokról elfogulatlanul

A legnagyszerűbb, a leginkább szeretnivaló és a legjobb példakép – ezek mind olyan jelzők, melyekkel biztosan nem szállna vitába egy nárcisztikus személy.

Élet & Pszichológia

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki vagyok az online térben

Mióta az internet virtuális hálót szőtt körénk, nemcsak saját lábnyomunkat hagyjuk az online térben, de nap mint nap lehetőségünk van egymás lépéseit is követni.