Kapcsolataink

Ezt csináld szingliként, avagy igenis van öröm az egyedüllétben!

Milyen titkos előnyei vannak a szingliségnek a kapcsolatban éléssel szemben? Mire érdemes fókuszálnunk, hogy ne a kétségbeessünk, hanem kihasználjuk a lehetőségeinket?

Élet & Pszichológia

Nem csak a mit, a hogyan is számít – Útmutató a tudatosabb étkezéshez

Te hogyan étkezel? Telefont nyomkodva, sorozatot nézve vagy épp munka közben? Cikkünkkel segítséget nyújtunk a mindful étkezés eléréséhez.

Élet & Pszichológia

Hogyan mutatnak utat az értékeink, mikor elveszünk a nehézségeinkben?

A krízis során gyakran úgy érezhetjük, összeomlik az életünk, nem látjuk a kiutat a válságos helyzetből, ugyanakkor előtérbe kerülhetnek azok az értékek, amelyek meghatározóak és igazán fontosak a számunkra.

Élet & Pszichológia

Egy baktériumtörzs, ami enyhítheti a szorongást és segítheti a koncentrációt?

Létezik egy baktériumcsoport, amely nemcsak immunrendszerünkre, de kognitív képességeinkre és hangulatunkra is pozitív hatást gyakorol. Cikkünkből kiderül, hogyan!

Kapcsolataink

Váratlan levertség intimitás idején – Avagy mi is az a posztkoitális diszfória?

Intim kapcsolataink fontos része a szexualitás, melyhez azonban nem csupán pozitív megélések társulhatnak. Mi állhat az indokolatlan negatív érzelmi állapot, azaz a posztkoitális diszfória hátterében?

Kapcsolataink

Jobbra húzzuk azt, aki pszichológushoz jár? – A terápia és az önismeret szerepe a randizáskor

Vajon milyen fényt vet ránk a párkeresés során ha pszichológushoz járunk? Illetve vannak nemi különbségek a terápiába való járás megítélésében? A Bumble társkereső a nemrég végzett felmérésében ezekre a kérdésre keresett választ.

Élet & Pszichológia

Háború kívül és belül – Hogyan birkózzunk meg a traumatikus hírekkel?

Traumatikus eseményeket nemcsak közvetlenül élhetünk át, a hírek által okozott frusztráció, félelem és stressz is befolyásolhatja az egészségünket. Melyek azok a faktorok, amelyek segíthetnek a traumatikus eseményekkel, hírekkel való megküzdésben?

Élet & Pszichológia

Több mint egy megjegyzés: a catcalling pszichológiája

A kéretlen, sértő utcai megjegyzések súlyos hatással lehetnek a nőkre, kiváltva stresszt és szégyenérzetet. Ezzel szemben az elkövetők gyakran nem érzik sértőnek szavaikat. Emiatt érdemes mindkét fél fejébe belepillantanunk.

Élet & Pszichológia

Triplázás a Puskásban – Hogyan mozdít meg tömegeket Azahriah?

Azahriah, az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő fiatal egymást követő három napon tölti majd meg a Puskás Arénát. Erre magyar zenész még nem volt képes hazánkban – különösen 21 évesen.