Gyermekpszichológia

Nem megy a matek, mit tegyek? – Leszámolás a szorongással

Mi rejlik a matematikai szorongás mögött, és mi a szülők szerepe a gyermek fejlődésének támogatásában? Hogyan lehet a számokat és egyenleteket a gyermekünk önbizalmának és fejlődésének forrásává változtatni?

Élet & Pszichológia

Máris eleged van az ünnepekből? – 8 stratégia, hogy idén megtaláld az örömöt a karácsonyi időszakban

Úgy érzed, hogy miközben körülötted mindenki karácsonyi lázban ég te legszívesebben már túl lennél az ünnepeken, vagy leginkább bele sem kezdenél? Segítünk, hogy ne stresszforrásként éld meg ezt az időszakot!

Egzisztenciális Pszichológia

Megbékélés a halállal

A halál az életünk része. Vagyis az kellene, hogy legyen. Mégis próbáljuk elkerülni, hogy egyáltalán gondolni kelljen rá, vagy netán beszélni róla. Egyszer azonban eljön az a pont, amikor muszáj tudomást vennünk arról, hogy az élet véges.

Gyermekpszichológia

Stresszel a gyermekünk az iskolában? – Így segíthetünk neki!

Szülők és gyerekek egyaránt változatos módon viszonyulhatnak a tanuláshoz és az iskolai életben fellépő stresszes szituációkhoz. Cikkünkben az iskolai tanulmányokhoz társuló stressz csökkentéséhez szeretnénk néhány támpontot adni.

Sportpszichológia

A testmozgás mint a depresszió gyógymódja?

Több mint 300 millió embert érint ma a depresszió a világon. Egy új tanulmány azt vizsgálja miként hat a testmozgás a depressziós tünetekre. Nézzük meg, hogyan történik mindez!

Élet & Pszichológia

Fenntartható családok, fenntartható terápiák

Lezajlott a Magyar Családterápiás Egyesület 36. vándorgyűlése, amely idén a fenntarthatóságra fókuszált.

Élet & Pszichológia

Megküzdés a negatív gondolatokkal – A kognitív viselkedésterápia hatékonyságáról

Aaron T. Beck, a kognitív terápia atyja egészen új meglátást hozott a pszichológiába, forradalmasítva a depresszió és szorongás kezelését.

Személyiség

A szorongás leküzdése közösségi erővel – ezért hatékony a csoportos terápia

A csoportos tanácsadásban való részvétel segíthet abban, hogy a szorongó személy rájöjjön, nincs egyedül a problémáival.

Személyiség

"Egyedül semmire sem vagyok képes" – a dependens személyiségzavarról

Milyen korai tapasztalatok alapozhatják meg a dependens személyiségzavart? A dependens személyiségzavar hogyan befolyásolhatja a későbbi kapcsolatokat? Cikkünkből kiderül!