Kapcsolataink

Megoldás lenne elfelejteni mindent, amit az öregedésről tudunk? – Tisza Kata könyvét ajánljuk

Az Egyedül – A szerethető öregedés felé c. könyv egy hiánytémával foglalkozik. Tisza Kata regénybe foglalt doktori kutatása egy olyan problematikát jár körül, amelynek szakirodalma igencsak szegényes: az időskort.

Személyiség

Madarat tolláról, egészségem kapcsolataimról

Az egészségünk sokkal összetettebb, mint elsőre gondolnánk, és nem csak a helyes táplálkozással és testmozgással áll kapcsolatban. A napi egy almán túl a szoros kapcsolataink is távol tartják az orvost. Kíváncsi vagy, hogyan?

Kapcsolataink

Érzelmek nélkül nem megy – A demiszexualitás nyomában

Vajon mit érez az, akiben elsődlegesen tényleg nem a külső megjelenés kelt vonzódást, és aki minden kíváncsisága ellenére képtelen élvezni az egyéjszakás kalandokat?

#szülés - egy médiahekk szociálpszichológiai napszemüvegen át

Hetekkel ezelőtt a sajtó attól volt hangos, hogy az egyik magyar celeb pár élőben közvetítette gyermekük születését. Ezt és az erre adott reakciókat vizsgájuk szociálpszichológia szemszögből.

Kapcsolataink

Most éppen megcsalnak, vagy csak eltávolodtunk egymástól? - A megcsalás jelei más nehézségre is utalhatnak

Beazonosították már a megcsalás gyakori jeleit, de ezek közül egyiket sem tekinthetjük egyértelmű jelnek, viszont arra biztosan figyelmeztetnek, hogy olyan folyamatok lehetnek a kapcsolatunkban, amik az egymástól való eltávolodásra utalhatnak.

Kapcsolataink

Végre itt a nyár! - Összehozza vagy még több konfliktust szül a pároknál a nyaralás?

A hosszú bezártság után még jobban várhattuk, hogy újra nyár legyen, hiszen az elmúlt időszakban nem élvezhettük ki a megszokott módon a mindennapokból történő kiszakadás kedvező hatásait. De vajon milyen hatással van párkapcsolatunkra az utazás?

Kapcsolataink

Lehet szex közben nem a szexre gondolni? – Az elkalandozó gondolatokról

Azt gondolnánk, annyit gondolunk a szexre, hogy szex közben nem is gondolunk semmi másra, de ez nincs mindig így. Az elkalandozó gondolatokat legtöbbször könnyű visszafordítani, de vannak olyan helyzetek is, amikor már jelentős hatással vannak a szexuáli

Kapcsolataink

Mindennapok és BDSM – Tabuk, kérdések, lehetőségek

2011-ben bombaként robbant be a köztudatba E L James: A szürke ötven árnyalata című trilógiája és tény, hogy olvasók – majd később a filmadaptációknak köszönhetően nézők – millióinak fantáziáját borzolta fel.

Kapcsolataink

Pornóhasználat a koronavírus idején

Vajon olyan időkben, mikor a kapcsolatok beszűkülnek, az ismerkedési lehetőségek korlátozódnak, és az egész világot érintő szabályozások miatt hatalmas stressznek van kitéve mindenki, hogyan alakul az emberek viszonya a pornográfiához?