Leckék a háborúról - rendkívüli oktatás harcok idején

Az egyre erősödő konfliktus miatt az ukrán diákok több iskolában hetek óta katonai oktatást kaptak, hogy felkészültek legyenek minden lehetőségre.

Gyermekpszichológia

Egy kicsi és egy pici – tippek a testvérféltékenység ellen

„Ki ez az idegen baba, akit anya helyettem szeretget?” Gondolhatja a nagyobb testvér. Hogyan segítsünk neki a kialakult helyzetben?

Személyiség

„Ha te nem lennél mindig ilyen, minden jobban működne!” – Bűnbak a családban

A diszfunkcionálisan működő családok dinamikájában rendszerint megnyilvánul a bűnbakképzés, és jelentős fejlődési károk okozójává is válhat. Milyen káros hatásai lehetnek ennek, és milyen lehetőségek kínálkoznak arra, hogy az érintettek kikerülhessenek e

Kapcsolataink

Tüzes viták vs. csenddel verés – Melyiket viseljük rosszabbul?

Ha hidegen bánnak velünk, az még egy heves veszekedésnél is nagyobb lelki fájdalmat okoz. Vajon miért félelmetesebb számunkra, ha levegőnek néznek, mintha kiabálnak velünk?

Kapcsolataink

Végre itt a nyár! - Összehozza vagy még több konfliktust szül a pároknál a nyaralás?

A hosszú bezártság után még jobban várhattuk, hogy újra nyár legyen, hiszen az elmúlt időszakban nem élvezhettük ki a megszokott módon a mindennapokból történő kiszakadás kedvező hatásait. De vajon milyen hatással van párkapcsolatunkra az utazás?

Kapcsolataink

Melyik ujjamba harapjak? – A kapcsolataink közötti választás nehézségéről

Mindenki megélhette már, hogy nem tud egyszerre megfelelni minden irányba, hű maradni a különböző kapcsolatokból jövő, egymást kizáró elvárásokhoz. Cikkünkben a lojalitás-konfliktus formáival ismerkedhetünk meg.

Kapcsolataink

Én vagy a konzol?! – A videójátékok hatása a párkapcsolatra

A videójátékok szórakoztatnak, kikapcsolnak, összekapcsolnak másokkal, a másik oldalon viszont elvonhatnak a párkapcsolatunktól, családunktól.

Élet & Pszichológia

Figyeljünk gordonul! – A hatékony kommunikáció és konfliktuskezelés II. rész

Tippek annak érdekében, hogy valóban meghalljuk partnetünk problémáját.

Élet & Pszichológia

Sakál vagy zsiráf? – Kommunikáljunk erőszakmentesen!

Sokszor erőszakosan próbálunk nekifutni egy konfliktus megoldásának, de békésebb eszközökkel nagyobb eredményeket érhetünk el.