Kapcsolataink

Mindent a győzelemért! – A versengés pszichológiája

Mindannyian kerültünk már versenyhelyzetbe, az iskolai megmérettetésektől kezdve a sportversenyeken át a családon belüli apró versengésekig. Mitől függ, hogy van aki élvezi ezeket a szituációkat, és a velejáró feszültséget, sokakban viszont félelmet kelt.

Kapcsolataink

Miért érdemes kitűzni a céljainkat?

Céljaink értelmet adnak életünknek. Megtanítanak küzdeni, rugalmasan gondolkodni, általuk fejlődhet személyiségünk, végül pedig megízlelhetjük a siker ízét. Cikkünkben kifejtjük, hogyan működnek a célok és mi segíthet a megfogalmazásukban?

Kapcsolataink

Segítség, pályakezdő vagyok! – A korai kiégés nyomában

A kiégés nem csak az idősebb generációk problémája, hanem már a pályakezdőket is a hatalmába keríti. Milyen megküzdési stratégiákkal és társas támogatási formákkal lehet megelőzni és mérsékelni a bajt?

Kapcsolataink

Neked meddig tart a komfortzónád?

„Váltsak munkahelyet?, Próbáljam ki a búvárkodást?, Vállaljak be egy randit?” – csupa komfortzóna nyitogató kérdés.

Kapcsolataink

Kommentek viharában – A negatív kommentek pszichológiája

Mindenkinek ismerős lehet az a helyzet, amikor valamelyik közösségi oldalon hirtelen a kommentek között találjuk magunkat.

Kapcsolataink

A könyvek birodalma – Olvasással a lelki egészségünkért

„Egyszer volt, hol nem volt…" „Az Óperenciás tengeren is túl…” „Boldogan éltek, amíg meg nem haltak…” A mesék csodálatos világa végigkíséri gyermekkorunkat, mindent varázslatos köntösbe öltöztetve.