Személyiség

Katona dolog vagy mégsem? – A férfiak és a mentális egészség

Mi történik akkor, ha egy férfi mentális betegséggel néz szembe, és mint a „család feje”, milyen hatással lehet ez a körülötte élőkre, elsősorban gyermekeire?

A TikTok identitásformáló szerepe avagy „TikTok, ki vagyok?”

A TikTok használatával kapcsolatban számos aggodalom felmerült az elmúlt években. Továbbra is vizsgálják, milyen hatással lehet a fiatalok pszichés jóllétére és személyiségfejlődésére. Cikkünkből kiderül, mit mondanak az eddigi kutatások.

A média Janus-arca: hogyan tájékozódjunk úgy a világban, hogy közben mentális egészségünket is óvjuk?

A médiából áradó rémhíreknek és hamis információknak rengeteg káros hatása van. Jelen cikkünkben az ukrán-orosz háború kapcsán szeretnénk segítséget nyújtani, hogy a világban való tájékozódás során lelki egészségünket is megóvhassuk.

Személyiség

„Nincs időm pihenni” – A szabadidőnkről való gondolataink hatása mentális egészségünkre

Milyen hatással lehet egészségünkre, ha a szabadidőre időpazarlásként tekintünk? Befolyásolják-e szabadidővel kapcsolatos elképzeléseink, hogy mennyire tudjuk élvezni azt?

Élet & Pszichológia

A hangok gyógyító ereje – miként hat ránk a hangfürdőzés?

A hanggal való gyógyítás évezredekre visszavezethető hagyomány, mely a világ számos kultúrájában jelen van. Egyik ismert formája a tibeti vagy himalájai hangtálazás, melyet a tibeti szerzetesek spirituális szertartások során alkalmaznak.

Élet & Pszichológia

A fák gyógyító ereje – Kezeld természetesen a stresszt egy kis erdőfürdőzéssel!

Saját mentális és fizikai egészségünk érdekében hatékony megoldásokat kell találnunk arra, hogy kezelni tudjuk az állandó stresszt. Ennek egyik módja lehet a természet erejének bevetése, vagyis az erdőfürdőzés.

Személyiség

„Mit tehetek magamért?" – Nyolc tipp mentális egészségünkért

Egy olyan hosszantartó krízishelyzetben, amilyen a tavaly január óta húzódó pandémia, normális, hogy időről időre ránk tör a szorongás, a magányosság vagy a tehetetlenség érzése.

Élet & Pszichológia

Boldogság pandémia idején?! – avagy 6 szokás, mellyel megőrizhetjük mentális jóllétünket

Közel egy éve, hogy az életünk fenekestül felfordult, a félelem, az aggodalom és a különböző korlátozások pedig a mindennapjaink részévé váltak.

Élet & Pszichológia

Máshogy kell megküzdenünk a harmadik hullámmal – mit javasolnak a szakemberek?

Egy év eltelt, mióta gyökeresen megváltozott az életünk: cikkünkben áttekintjük, hol tartunk most, miben más a harmadik hullám, és milyen megküzdési módokat javasolnak a pszichológus szakemberek.