Gyermekpszichológia

Anyaként a munka frontján – A munkábaállás pszichés hatásai az édesanyákra nézve

„Maradjak vagy menjek? Vajon milyen lesz számomra a visszatérés?”

Munkapszichológia

The Office másképp: Michael Scott, avagy a toxikus vezetés művészete

A ,,The Office” című sorozat főszereplője Michael Scott felettébb megosztó érzéseket keltett nézők millióiban. A rossz főnök karikatúrájává vált figura a már-már toxikus vezetést és munkahelyi légkört testesíti meg.

Kapcsolataink

Segítség, megint hétfő! – Mindfulness a munkahelyen

A mindfulness, azaz tudatos jelenlét irányzata széles körben terjed napjainkban. Népszerűségének oka, hogy gyakorlásával a jelenre tudunk fókuszálni ahelyett, hogy a múlton rágódnánk vagy a jövő miatt aggódnánk.

Élet & Pszichológia

Hogyan növelhetjük önbizalmunkat az írás által? – A perspektívaváltás ereje

Az írás segíthet tudatosítani és formálni a belső hangunkat, ha megfelelően használjuk – cikkünkben megmutatjuk, hogyan.

Munkapszichológia

Hogyan segíthet az önismeret a kiégés megelőzésében?

A kiégés sajnos mindennapi életünk része lett. Kutatások által bizonyított tény, hogy kialakulását nagyban befolyásolja a környezet, a munkahelyi stresszorok, az öröklött hajlam és az egyéniség. De vajon mi a helyzet az önismerettel?

Kik azok a vállalati gerillák? – Szervezetfejlesztés mesterfokon Dr. Porkoláb Imrével

A jó munkahelyi szervezetben minden dolgozó számít, és véleményével hozzátehet valamit a nagy egészhez. Hogyan lehet a flow élményt megteremteni az irodában és mi a szerepe a vállalati gerilláknak ebben?

Munkapszichológia

Esőember vagyok, lásd meg bennem a lehetőséget! – Az autisták munkába állásának lehetőségei

Hazánkban is egyre több az autizmussal élő emberek száma, ezzel ellentétben a foglalkoztatottságuk igen alacsony. Képességeik sok esetben lehetővé tennék az elhelyezkedésüket, mégis hátrányt szenvednek a munkaerőpiacon. Miben különböznek az autista embere

Mérgező munkahelyek – miről ismerhetjük fel, hogy nem a megfelelő helyen vagyunk?

Munkahelyünkön nagyjából az ébrenléti időnk felét töltjük el, éppen ezért nem mindegy, milyen környezet vesz körül minket. A munkánk során bennünket érő negatív hatások nagymértékben befolyásolhatják mind testi, mind mentális jóllétünket.

Miből van az üvegplafon? – A nőket érő sztereotípiák és elvárások a munka világában

A nemek közötti egyenlőtlenséget még nem sikerült felszámolni. A jelenlegi tendenciát tartva még legalább 255 évet kell várnunk, mire megszűnik például a bérszakadék. Körbejárjuk a munkával kapcsolatos női nemi szerepeket és az uralkodó sztereotípiákat.