Munkapszichológia

Nem elég a 24 óra? – Így teremts egyensúlyt munkád és magánéleted között!

Hogyan lehet megteremteni a munka és a magánélet egyensúlyát? Sokan küzdünk ezzel a mindennapokban. Az Eisenhower-mátrix segítségével prioritásokat állíthatunk és csökkenthetjük a stresszt - cikkünkben bemutatjuk, hogyan használhatjuk ezt életünk szervezé

Személyiség

Mi kell ahhoz, hogy valakiből jó gyakorló pszichológus legyen?

Attól, hogy valaki elvégzi a szükséges egyetemi pszichológus képzést, még nem feltétlen áll készen arra, hogy megállja a helyét a kliensekkel való munka során. A képzettségen felül ugyanis számos tényező befolyásolja, mennyire alkalmas a személy a munkára

Munkapszichológia

Hivatás, szakma, munka – Elköteleződünk egy életre vagy elhagyjuk a pályánkat?

Az élet egy hihetetlenül összetett út, tele kanyarokkal és választási lehetőségekkel. Érthető tehát, ha úgy érezzük, elvesztünk az elágazások sűrűjében. Hogyan találhatjuk meg a saját pályánkat?

Kapcsolataink

Tényleg tetszik vagy csak könnyen elérhető? – A munkahelyi vonzalmak nyomában

Vajon a munkatársunkat valóban vonzónak találjuk vagy csak túl sokat látjuk? Cikkünkben a munkahelyi vonzalmat járjuk körül.

Élet & Pszichológia

Idén többet sportolok! Hogyan tartsuk be az újévi fogadalmunkat?

Az újévi fogadalmak közt gyakran szerepel az, hogy több mozgást iktassunk be az életünkbe. De vajon hogyan lehet tényleg eredményes ez az elhatározás?

Munkapszichológia

Nem vagy boldog a munkahelyeden? – Ezek a kielégületlen szükségletek okozhatják a hiányérzetet

Cikkünkben bemutatjuk, hogyan alakítják a szükségleteink és az érzelmeink a munkához való viszonyulásunkat, valamint hogy milyen lehetőségeink vannak a hatékonyabb munkavégzésre és a pszichés jóllétünk fejlesztésére.

Élet & Pszichológia

„Azért szeretnék segíteni, hogy másoknak ne olyan gyerekkoruk legyen, mint nekem volt” – Fiatalok mentális egészsége és önkéntesség

Interjúnkban az Élményakadémia munkatársa, Bárnai Árpád mesél arról, milyen pozitív hatással van a hátrányos helyzetű fiatalok életére, mentális egészségére az önkénteskedés.

Személyiség

Segítenek vagy ártanak? – Nézzünk rá gyakran használt megküzdési stratégiáinkra!

Cikkünkben néhány gyakoribb megküzdési módot vizsgálunk meg Jeffrey E. Young amerikai pszichológus és munkatársai által kidolgozott sématerápia elmélete mentén, hogy könnyebben felismerjük a haszontalanná váló stratégiákat.

Élet & Pszichológia

Lehet szakmaiatlan a tetoválás? – Így változtat megítélésünkön egy testdíszítés

A tetoválásokhoz – bár egyre elterjedtebbek a társadalomban –, a mai napig számos sztereotípia kapcsolódik. Vajon vannak olyan szakmák, ahol hátrányt jelenthet a tetoválás a munkavállalók számára?