Munkapszichológia

Mást gondolok, mint amit teszek – A kognitív disszonancia jelensége a munkahelyen

Amikor a cselekedeteink nincsenek összhangban a belső meggyőződéseinkkel, akkor bűntudathoz hasonlítható kellemetlen érzés kerít minket a hatalmába. Ez a kognitív disszonancia jelensége, cikkünkből megismerheted!

Iskolapszichológus vagy? Itt a helyed!

Légy tagja a Mindset szakmai teamnek! Rész- vagy teljes állású iskolapszichológust keresünk budapesti rendelőinkbe, valamint csoportfoglalkozások megtartására.

Munka- és szervezetpszichológus vagy? Itt a helyed!

Légy tagja a Mindset szakmai teamnek! Rész- vagy teljes állású munka- és szervezetpszichológust keresünk budapesti rendelőinkbe és tréningek tartására.

Gyermekpszichológia

Anyaként a munka frontján – A munkábaállás pszichés hatásai az édesanyákra nézve

„Maradjak vagy menjek? Vajon milyen lesz számomra a visszatérés?”

Munkapszichológia

The Office másképp: Michael Scott, avagy a toxikus vezetés művészete

A ,,The Office” című sorozat főszereplője Michael Scott felettébb megosztó érzéseket keltett nézők millióiban. A rossz főnök karikatúrájává vált figura a már-már toxikus vezetést és munkahelyi légkört testesíti meg.

Kapcsolataink

Segítség, megint hétfő! – Mindfulness a munkahelyen

A mindfulness, azaz tudatos jelenlét irányzata széles körben terjed napjainkban. Népszerűségének oka, hogy gyakorlásával a jelenre tudunk fókuszálni ahelyett, hogy a múlton rágódnánk vagy a jövő miatt aggódnánk.

Élet & Pszichológia

Hogyan növelhetjük önbizalmunkat az írás által? – A perspektívaváltás ereje

Az írás segíthet tudatosítani és formálni a belső hangunkat, ha megfelelően használjuk – cikkünkben megmutatjuk, hogyan.

Kik azok a vállalati gerillák? – Szervezetfejlesztés mesterfokon Dr. Porkoláb Imrével

A jó munkahelyi szervezetben minden dolgozó számít, és véleményével hozzátehet valamit a nagy egészhez. Hogyan lehet a flow élményt megteremteni az irodában és mi a szerepe a vállalati gerilláknak ebben?

Munkapszichológia

Munkahelyi konformitás - Miért nem merünk kiválni a nyájból?

Képzeljük el a következő szituációt: A főnökünk feltesz a csapatunknak egy kérdést a megbeszélésen. A kollégáink közül mindenki A-t mond, de szerintünk B a helyes válasz. Noha teljesen biztosak vagyunk abban, hogy igazunk van, mégsem merünk megszólalni.