Élet & Pszichológia

Kerülj közelebb önmagadhoz – Relaxációs elemekkel a szexuális önismeret fejlesztéséért

Csoportunkban önmagunk mélyebb megismerése által új perspektívát kínálunk az intim helyzetek oldottabb, fókuszáltabb megélésére.

Személyiség

Miért félünk szembenézni valódi önmagunkkal? – A bátorság szerepe az önismeretben

A tudás és az önmagunkról való tudás is egy alapvető emberi szükséglet.

Személyiség

A rendes lányok csendben sírnak? – A jókislány-szindrómáról

Sok nőt neveltek úgy, hogy legyen mindig kedves és segítőkész. Az ilyen jókislányok megtanulják elfojtani a dühüket, nem tudnak nemet mondani, és egész életükben igyekeznek megfelelni mindenkinek - azaz szorongó nagylányok lesznek.

Élet & Pszichológia

Hogyan látjuk tévesen magunkat és a másikat? – Kognitív torzításaink, II. rész

Amikor egy másik emberről vagy magunkról van szó, általában torzító szemüveget veszünk fel, mert fenn akarjuk tartani a pozitív énképünket, és a kapcsolatokra, másokra és világra vonatkozó meggyőződéseinket.

Élet & Pszichológia

Hogyan szeressük önmagunkat? – Az önelfogadás útján

Ha fel kell sorolnunk kiket is szeretünk igazán, magunkat kevésszer vagy egyáltalán nem említjük.

Személyiség

Miért fontos megérteni az érzelmeinket?

Huszonnégy óra leforgása alatt az érzelmek széles skáláját élhetjük meg: érezhetünk szeretetet, hálát, elégedettséget, érdeklődést, majd egyik pillanatról a másikra a harmónia aggodalommá, a jóllét csalódottsággá, az izgatottság pedig kiüresedéssé válhat.

Munkapszichológia

Hogyan segít az önismeret a kiégés megelőzésében?

A kiégés sajnos mindennapi életünk része lett. Kutatások által bizonyított tény, hogy kialakulását nagyban befolyásolja a környezet, a munkahelyi stresszorok, az öröklött hajlam és az egyéniség. De vajon mi a helyzet az önismerettel?

Egzisztenciális Pszichológia

Miért alakul ki bennünk szorongás, amikor döntés előtt állunk?

A döntések, amiket meghozunk, nem csupán a mindennapjainkat határozzák meg, hanem az egész életünket. Néha talán éppen ezért olyan ijesztő és szorongást keltő, amikor választás előtt állunk. Nézzük, hogy mi segíthet, hogy csökkentsük a szorongást és könny

Élet & Pszichológia

„Ha akkor tudtam volna, amit most tudok” – jó tanácsok fiatalabb önmagunknak

Visszanézve sokszor olyan banálisnak tűnnek azok a döntések, problémák és szívfájdalmak, amik néhány évvel ezelőtt megkeserítették az életünket.