Személyiség

A szabadság (h)arcai II. rész – Az akarat

Cikksorozatunk második részében az akaratról lesz szó. Utánajárunk, hogy milyen további lépések szükségesek ahhoz, hogy eljussunk a felelősség felvállalásától a konkrét változásig.

Kapcsolataink

„Minden vizet beüvegez…minden zöldet lelegel.” – avagy a tél lelki tartalma

Ha a télre gondolunk, lélektani szempontból sokunknak a „téli depresszió” fogalma villan fel először, azonban a téli időszak ennél sokkal árnyaltabb, sokrétűbb tud lenni.

Élet & Pszichológia

Az ismeretlenen át önmagad felfedezéséig - utazz egyedül az önismeretért!

Ritkán gondolunk arra, hogy utazásaink kiváló alkalmak, hogy egy kicsit jobban megismerhessük magunkat. Hogyha pedig valódi önismereti kalandra vágyunk, akkor megéri belevágni a manapság egyre divatosabb „solo travel” műfajba.

Ajándékozz önismereti utazást karácsonyra!

A feladatokkal teli hétköznapok sűrűjében, reméljük, lassan hozzád is beköszönt a jól ismert karácsonyi hangulat. Felkerülnek az égősorok, megnyitnak a forralt bor illatában úszó vásárok, és sorra meggyújtásra kerülnek az adventi koszorú gyertyái. A meghi

Személyiség

Egy életem, egy avatárom – Énmegjelenítés a digitális világban

Szókincsünk részévé vált a lájkolás és a szelfizés, különböző filtereket teszünk a képeinkre, amely azt a célt szolgálja, hogy minél kedvezőbb színben tüntessük fel digitális énünket. De mit rejt és ki ez a digitális én valójában?

Gyermekpszichológia

Négy alapszükséglet, ami meghatározza az önértékelésed

Az emberi kapcsolatainkra, önértékelésünre és még sok minden másra hatással van a gyerekkori alapszükségleteink kielégítettségének minősége. A gyerekkorunk megismerése segíthet megérteni berögzült viselkedéseink okait, s így a változást is elősegítheti.

Élet & Pszichológia

Fogalmam sincs, ki vagyok! Az énfogalom

Ki vagyok én? Mindannyian szembe találkoztunk már a kérdéssel. Esetleg nem tudod erre a választ? Milyen az énünk, mi az identitás és mindez hogyan alakít minket? Cikkünkben ennek járunk utána.

A belátás művészete - a kulcs önmagunk megismeréséhez?

Mi vezethet el és mi gátolhatja az önmagunkkal való szembenézést? Habár az önismeret folyamata minden bizonnyal sokrétű, éntudatosságunk sikerességének egyik kulcstényezőjét a saját magunkkal kapcsolatos belátás mértéke is képezheti.

Kapcsolataink

A legtöbb beszélgetés kíváncsiságból indul - Interjú Borostyánkői Zsófiával

Borostyánkői Zsófia okleveles pszichológus, művészetterapeuta jelölt szeptembertől fogva Tanácsadó Központunkban várja, hogy elkísérhesse klienseit a fejlődésük vonulatában.