„Nem egy módszer vagy eszköz segít a kliensen, hanem a kliens és pszichológusa közti kapcsolat gyógyít.” – interjú Szabó Hanga pszichológussal

Szabó Hanga gyermek- és ifjúság klinikai szakpszichológus jelölt decemberben csatlakozott a Mindset csapatához. Interjúnkból jobban megismerhetitek rendelőnk új szakemberét, aki elsősorban a fiatal felnőtteket, serdülőket és szüleiket várja konzultációra.

„A lelki egészségmegőrzésnek ugyanakkora prioritást kellene kapnia, mint a fizikai egészségünknek” - interjú Németh Zsófia pszichológussal

Mindenkinek vannak olyan problémái, amik olykor meghaladják a képességeit, és ez egyáltalán nem szégyellnivaló dolog. Németh Zsófiával beszélgettünk szakmai hitvallásról, lelki egészségről és az írás megtartó erejéről.

„Legyünk az életünk kíváncsi megfigyelői” – interjú Atanassov Nóra pszichológussal

Szeptembertől a Mindset Tanácsadói Központ munkatársaként köszönthetjük Atanassov Nórát, okleveles pszichológust, jógaoktatót. Interjúnkban Nóra szakmai hátteréről, hitvallásáról és tanácsadói módszereiről kérdeztük.

Élet & Pszichológia

Melyiket válasszam? - II. rész Pszichológus, de melyik?

Amikor pszichológusi segítséget választunk, azzal szembesülhetünk, hogy rengeteg megnevezéssel, titulussal, specifikációval rendelkeznek a pszichológusok. Ez elbizonytalaníthat minket, hiszen nem tudjuk, pontosan mire is van szükségünk, és hogy miben külö

Pszichológus Szemmel

A pszichológusok furcsa viselkedései – mi állhat mögötte?

Sokak fejében számos tévhit él a pszichológusokkal kapcsolatban, információik a szakembereket és a tanácsadás folyamatát illetően nem mindig fedik a valóságot.

Élet & Pszichológia

Mi fér bele? – A pszichológusok szakmai etikai kódexe

„Köszönhetek-e a kliensemnek az utcán?”, „Elfogadhatok-e ajándékot?”, „Felvegyem-e a telefont, ha éjszaka hív?”, „Tegeződjünk vagy magázódjunk?” Számos olyan jogos kérdés, amely a pszichológusokat és talán a klienseket is foglalkoztatja.

Élet & Pszichológia

Gyakori tévhitek a pszichológushoz járásról

Még mindig sok előítélet és tévhit övezi a pszichológiai tevékenységet a közvéleményben.

Élet & Pszichológia

Határtalan pszichológia – szakemberválasztás külföldön élőként

Ha külföldön élő magyarként szeretnénk pszichológiai tanácsadásban részt venni, számos egymással versengő szempont merülhet fel a szakemberkeresés során. Cikkünkben igyekszünk hasznos támpontokkal szolgálni.

Élet & Pszichológia

Kovács Patrícia: „Én mindenkinek felírnám receptre a pszichológushoz járást”

Hol köszön vissza a terápiás tapasztalat a színészi munkában, miért fontos ledönteni a tabukat a pszichológiával kapcsolatban, és milyen meghatározó mondatot hallott a pszichológusától, amit azóta már tetoválásként is visel?