Sportpszichológia

Zene füleimnek – hogyan varázsoljuk jobbá edzéseinket

Vajon hogyan befolyásolja az edzésünket, ha közben zenét hallgatunk? Cikkünkből kiderül, milyen hatással van ránk a zene.

Kicsit szomorkás a hangulatom máma – a szomorú zenehallgatás paradoxona

A ritmus, a zene már az emberiség hajnala óta része az életünknek. Hat ránk, de a hangulatunktól is függ, hogy éppen milyen zenére vágyunk. De vajon érdemes-e, vagy szabad-e lehangoltan szomorú zenét hallgatni?

Célod, hogy jó vezető légy? Kezdd az önismerettel!

Mi a helyzet a vezetői önismerettel? Miért olyan fontos, hogy főnökeink a pozíció betöltéséhez szükséges kompetenciák és tulajdonságok mellett egészséges énképpel, mély önismerettel rendelkezzenek?

Gyermekpszichológia

Büntetés-alapú fegyelmezés – avagy a félreértett üzenet

Sokan szülőként természetesnek vesszük, hogy büntetéssel fegyelmezzük a gyerekeinket.

Személyiség

A családrajzok titokzatos világa – milyen üzenete lehet rajzainknak?

A projektív rajztesztek kiemelt jelentőséggel bírnak a pszichodiagnosztikai folyamatban felnőtteknél és gyermekeknél egyaránt.

Személyiség

Amikor végigfut gerincünkön a borzongás – a zenehallgatás örömeiről

Feltehetőleg sokan éltünk már át életünk során kellemes, csiklandozó, borzongó érzést zenehallgatás közben. Vajon mi áll a hátterében?

Élet & Pszichológia

A közösségi élmények ereje – idegenek, akik összetartoznak

Az elmúlt időszakban szinte minden tömegrendezvényről le kellett mondanunk a járvány rohamos terjedése és az ezzel járó korlátozások miatt. De vajon miért hiányoznak nekünk ennyire ezek a közösségi élmények? Milyen pluszt ad a személyes jelenlét?

Gyermekpszichológia

Fókuszban a dadogás – interjú Szűcs Antal Mór logopédussal

Szűcs Antal Mór logopédus, zeneterapeuta, az ELTE oktatója beszél a dadogásról szülőknek, szakembereknek, érintetteknek egyaránt.

Élet & Pszichológia

Hogyan hat a filmzene a karakterek megítélésére?

Ha filmzene, akkor bizonyára mindannyian fel tudunk idézni néhány ikonikus szólamot: Darth Vader bevonulása, a Karib-tenger kalózai kardozós jelenetei, vagy Hobbit-lak megpillantása.