Hogyan segíti a sport a személyiségünk formálódását?

Nem csak a testet és a lelket edzi, hanem a személyiségünket is alakítja a sport. Önfegyelmet, kitartást, együttműködést, és megannyi mást tanulhatunk még belőle. Nézzük meg, hogyan történik mindez!

Hogyan teszi tönkre a sportkarriert a háború? – Sportpszichológia podcast #3

Az orosz-ukrán háború még a versenysportba is begyűrűzött. Jogos-e egy nemzet sportolóinak kollektív büntetése, mint a háborús krízishelyzet kezelésének egyik eszköze?

Crossfittel a mentális és fizikai egyensúly nyomában – Sportpszichológia podcast #2

Ritkán esik szó a mozgás idegrendszert erősítő hatásáról, ám ezen most változtatunk! Legújabb podcast adásunk a crossfit egyensúlyban tartó erejéről, illetve a mentális és a fizikai egészségünkre gyakorolt jótékony hatásairól szól.

Zene füleimnek – hogyan varázsoljuk jobbá edzéseinket

Vajon hogyan befolyásolja az edzésünket, ha közben zenét hallgatunk? Cikkünkből kiderül, milyen hatással van ránk a zene.

Így neveld a Sárkányodat – Kiskutyánk kiképzése a tanuláselméletek tükrében

Kedvencünk tanítása bonyolult és türelmet igénylő feladat, érdemes hát megismernünk előtte a tanulás mögöttes pszichológiáját.

A világot jelentő deszka: Interjú Gyarmathy Panka snowboard világbajnokkal – Sportpszichológia Podcast #1

Gyarmathy Panka junior világbajnok snowboardos nyilatkozik versenyzésről, karrierről és a pekingi téli olimpiáról dr. Menczel Zsuzsa tanácsadó szakpszichológusnak.

Tervezés és teendőink rangsorolásának nehézségei a sportban és a mindennapi életben

Mi alapján születik meg a napi rutin? Hogyan állítjuk össze teendőink listáját? Nem is gondolnánk, mennyi minden befolyásolja döntéseinket, aminek alapja sokszor a veszteségektől való félelem.

A zord külső érzékeny lelket takar – amit eddig nem tudtunk a küzdősportolókról

A küzdősportokról elsőre talán a brutalitás ugrik be, de ha mögé akarunk nézni, felettébb izgalmas pszichológiai rétegekre bukkanhatunk.

Ép testben ép agy – mozgással az egészséges öregedésért

Az Európai Unióban a 60 év felettiek megközelítőleg 7 százaléka szenved a demencia valamely formájától. Van azonban egy módszer, amellyel akár 40%-kal csökkenthetjük a a kialakulásának kockázatát. Mit kell ehhez tennünk? Cikkünkből kiderül!