A zord külső érzékeny lelket takar – amit eddig nem tudtunk a küzdősportolókról

A küzdősportokról elsőre talán a brutalitás ugrik be, de ha mögé akarunk nézni, felettébb izgalmas pszichológiai rétegekre bukkanhatunk.

Ép testben ép agy – mozgással az egészséges öregedésért

Az Európai Unióban a 60 év felettiek megközelítőleg 7 százaléka szenved a demencia valamely formájától. Van azonban egy módszer, amellyel akár 40%-kal csökkenthetjük a a kialakulásának kockázatát. Mit kell ehhez tennünk? Cikkünkből kiderül!

Hogyan lehet a futást, tudományos szintre emelni? - Könyvajánló

A futás nagyszerű sport, amit egyre többen űzünk. Szokták mondani, hogy a láb mindig kéznél van, ami igaz a sportban is, nem csak veszély esetén. De valóban ennyire könnyű lenne futni?

Sikerre élesítve. Avagy mentális formaidőzítés a sportban 2. rész

Hogyan készüljünk a formaidőzítésre fejben? Milyen technikák eszközök állnak rendelkezésünkre? Mik lehetnek az elkerülendő buktatók a felkészülésnél. Cikksorozatunkban ezeket a témákat járjuk körül.

Minél többet izzadsz a pályán, annál kevesebbet vérzel a csatában. Mentális formaidőzítés a sportban 1. rész

Hogyan készüljünk a formaidőzítésre fejben? Milyen technikák eszközök állnak rendelkezésre? Mik lehetnek az elkerülendő buktatók a felkészülésnél. Cikksorozatunkban ezeket a témákat járjuk körül.

Mindenki egyért, egy mindenkiért – kollektív coping a csapatban

Ha egy csapat képes összetartani, és együtt megküzdeni a tagokat érő stresszel, sokra viheti

"Küldetésem segíteni a mindennapi hősöket a teljesítményük mögötti mentális területek fejlesztésével" - Interjú Sárkány Dominikkel

Sárkány Dominik 8 éven keresztül öttusázott versenyszerűen, majd csocsóban ért el kiemelkedő eredményeket. Nemrég csatlakozott a Mindset csapatához, mint tanácsadó pszichológus és mentál tréner. A következőkben a vele készült interjúnkat olvashatjátok

Vajon fontos az érzelmi intelligencia a sportban is?

Az érzelmek nagyon befolyásolják életünket és azok kezelése a sportban is elengedhetetlen akár nézői, akár művelői vagyunk egy-egy sportágnak. Hogyan befolyásolják a rajt előtt a gyorskorcsolyázót a szurkolói hangok? Mit lehet tenni érzelmeink szabályozás

Miért jó a győzteseknek szurkolni? – ezért választunk okosan csapatot

A lelátón ülve, vagy a tévé előtt izgulva, kicsattanó örömmel, vagy hatalmas csalódással fogadjuk kedvenc csapatunk győzelmét illetve vereségét. Hogyan válik valaki szurkolóvá életre-halálra és ennek milyen előnyei lehetnek?