Sportpszichológia

Ép testben ép agy – mozgással az egészséges öregedésért

Az Európai Unióban a 60 év felettiek megközelítőleg 7 százaléka szenved a demencia valamely formájától. Van azonban egy módszer, amellyel akár 40%-kal csökkenthetjük a a kialakulásának kockázatát. Mit kell ehhez tennünk? Cikkünkből kiderül!

Személyiség

„Nincs időm pihenni” – A szabadidőnkről való gondolataink hatása mentális egészségünkre

Milyen hatással lehet egészségünkre, ha a szabadidőre időpazarlásként tekintünk? Befolyásolják-e szabadidővel kapcsolatos elképzeléseink, hogy mennyire tudjuk élvezni azt?

Személyiség

Madarat tolláról, egészségem kapcsolataimról

Az egészségünk sokkal összetettebb, mint elsőre gondolnánk, és nem csak a helyes táplálkozással és testmozgással áll kapcsolatban. A napi egy almán túl a szoros kapcsolataink is távol tartják az orvost. Kíváncsi vagy, hogyan?

„Próbálj meg lazítani!” – Jó, de hogyan… vagy hogyan ne?

Már szinte közhely, hogy túlhajszolt és rohanó világunkban egyre fontosabbá válik a pihenés és a megfelelően eltöltött szabadidő.

Élet & Pszichológia

Egészségmegőrzés, meditáció, önvédelem - Miért érdemes tai chi-t gyakorolni?

Egy boldogabb és egészségesebb életért a tai chi-val: hogyan tesz hozzá testi-lelki jóllétünkhöz ennek a különleges ősi mozgásformának a gyakorlása? Tudj meg többet a tai chi-ról!

Sportpszichológia

Mindenhonnan a legrosszabbat, belőled a legjobbat – így néz ki a Crossfit

Egy sport, amit nem akarsz abbahagyni, és ami nem akar abbahagyni téged.

Élet & Pszichológia

Miért nézik több ezren, hogy valaki online játszik? – avagy a streamek népszerűségének titka

A streamek nézése manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendhet. Mi lehet a titkuk és milyen pszichológiai folyamatok állhatnak a háttérben?

Gyermekpszichológia

Csodálatos alapok – a gyermekjóga ezer arca

A növekvő népszerűségnek örvendő alternatív gyógymódok, a szelíd orvoslás, és az egészséget, boldogságot középpontba helyező terápiák között megjelent a jóga is, a maga többezer éves történetével.

Élet & Pszichológia

Küzdelem a betegségek ellen

Mindenki máshogy reagál, amikor hirtelen szembesül egy súlyosabb betegséggel. Mit jelent a betegség-magatartás, és hogyan válhat problémássá? Lehetnek pozitív hatásai egy kóros állapotnak? Hogyan küzdjünk meg a negatív következményekkel?