Élet & Pszichológia

Hogyan éljük túl a daganatos megbetegedéseket? – Egy hatékony módszer nyomában

A daganatos megbetegedésekkel együttjáró lelki nehézségek számára alig negyven éve szentelnek egyre növekvő figyelmet az onkológiai ellátásban.

Munkapszichológia

The Office másképp: Michael Scott, avagy a toxikus vezetés művészete

A ,,The Office” című sorozat főszereplője Michael Scott felettébb megosztó érzéseket keltett nézők millióiban. A rossz főnök karikatúrájává vált figura a már-már toxikus vezetést és munkahelyi légkört testesíti meg.

Munkapszichológia

Munkahelyi konformitás - Miért nem merünk kiválni a nyájból?

Képzeljük el a következő szituációt: A főnökünk feltesz a csapatunknak egy kérdést a megbeszélésen. A kollégáink közül mindenki A-t mond, de szerintünk B a helyes válasz. Noha teljesen biztosak vagyunk abban, hogy igazunk van, mégsem merünk megszólalni.

Élet & Pszichológia

Pár másodperc, és megmondom, ki vagy! – Az első benyomás ereje

Az első benyomás kialakítására egy esélye van mindenkinek. A vélemény, amely nagymértékben függ attól, hogy partnerünk milyen benyomást akar kelteni. Ne dőljünk azonban hátra, úgy tűnik ugyanis, hogy nagyobb szerepünk van a folyamatban, mint gondolnánk.

Léleksimogatók – az állat-asszisztált pszichoterápia

Az állat-asszisztált terápia napjainkban egyre inkább elterjedni látszik, az állatok terápiás hatása pedig méltán részesül emelkedettebb figyelemben. A kisállatok, azon belül is a kutyák emberre gyakorolt pozitív hatásait tudományos körökben is előszerete

Hogyan kezeli a stresszt és a fáradtságot a 21. századi szülő? – Az ELTE PPK legfrissebb kutatása

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai karának felhívását tolmácsoljuk, ahol dr. Jármi Éva vezetésével legújabb kutatásukban a szülői megküzdésmódokat vizsgálják.

„Mindannyian másképp vagyunk egyediek” – interjú Langner Lívia tanácsadó pszichológussal

Langner Lívia okleveles pszichológus, jelenleg az ELTE Biológia Doktori Iskola doktorandusza. Nagy örömünkre januártól a Mindset Terápiás & Tanácsadó Központ csapatát bővíti tanácsadó pszichológusként. Ismerjétek meg közelebbről!

Melyek voltak 2021 legkedveltebb cikkei?

Közel 1000 cikk született a Mindset Szaklapba ebben az évben. Most egy csokorba gyűjtöttük számotokra, melyek voltak a legolvasottabb cikkeink 2021-ben.

Személyiség

Virtuális tiltott gyümölcs vagy mindennapi netes hóbort? - parafíliák az online térben

Az internet változatos teret kínál a személyes kibontakozásra, ugyanakkor megvannak a maga veszélyei is. Egyre elterjedtebbek a szexuális parafíliák kiélésével kapcsolatos csoportok, de mit is jelent ez pontosan, és kell-e tartanunk tőle?