Gyermekpszichológia

És te „rendesen” szültél? – Beszéljünk a császármetszés lelki oldaláról

Milyen hatással lehet a hasi szülés az édesanyára és a gyermekre? Cikkünkben a császármetszés pszichológiai aspektusait vizsgáljuk!

Élet & Pszichológia

„A múltat nem, de a jelentését átírhatjuk” – Egy nap Dr. Máté Gáborral és barátaival

Milyen traumákat ismerünk? Hogyan lehet egy traumából növekedni? Miként szeressük gyermekeinket, hogy megelőzzük a mikrotraumákat? Ezekre a kérdésekre keresték neves szakemberek közösen a választ.

Élet & Pszichológia

Hogyan lesz kettőből három? – Gyermekvállalást segítő párterápiás csoportot indítunk

Készüljünk fel tudatosan azokra a normatív krízisekre, amelyekkel a várandósság alatt, illetve a gyermekünk születését követően szembesülhetünk.

Szociális támogatás és készségfejlesztés hátrányos helyzetű fiatalok számára

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre az ALAP!Tábor, az Élményakadémia 5 napos tábora, gyermekotthonban és állami gondozásban felnövő fiatalok számára.

Gyermekpszichológia

A szülőkomplexus hátterében

Apakomplexus. Anyakomplexus. Gyakran dobálózunk ezekkel a szavakkal a hétköznapokban, ám a köztudatban élő elképzelésnél sokkal árnyaltabb a kép a szülőkomplexus esetében. Vajon mitől alakulhat ki gyermekünkben szülőkomplexus? Milyen típusai lehetnek? Mil

Személyiség

Gyermekkori sebek, párkapcsolati problémák – búcsú az áldozatszereptől

Tévhit, ha azt gondoljuk, hogy szüleink velünk szemben tanúsított viselkedése nincsen befolyással arra, ahogyan párkapcsolatainkban, munkahelyi és baráti kapcsolatainkban reagálunk bizonyos helyzetekre.

„Kezeim közül kifolyik az Élet” - a kiégés eredete

Mi a kiégés? Vajon veleszületett meghatározottság, vagy a gyermekkori élmények, a felnőtt élet esetleg a környezet hatása számottevőbb-e a jelenség kialakulásában?

Kapcsolataink

Milyen hatással lehet a családra, ha egy családtag függő?

Függő, függőség. Mindennapjainkban gyakran használt kifejezések. Arról kevesebb szó esik, hogy mi a helyzet a függő családjával és milyen lenne a függő gyermekének bőrébe bújni.

Élet & Pszichológia

Amikor tudod, hogy nem kéne, mégis megteszed – A Belső Gyermekeink szolgálatában

Biztosan sokunkkal előfordult már, hogy tudtuk, amit épp készülünk megtenni, nem bennünket szolgál, és esetleg utólag nagyon megbánjuk – mégsem tudtunk ellenállni a kísértésnek.