Kapcsolataink

"Csak rossz kedved van, majd elmúlik!" – 5 tévhit a depresszióról

A köznapi nyelvben gyakran használjuk a „depressziós” kifejezést; rosszkedvre, motiválatlanságra, lehangoltságra olykor egyaránt érvényesnek látszik. A depresszió azonban egy betegség, mely nem megfelelően kezelve komoly következményekkel járhat.

Élet & Pszichológia

Szegeden nyitja meg első vidéki tanácsadó központját a Mindset Pszichológia

Az elmúlt hét évben folyamatosan fejlődött a Mindset Pszichológia, amelyhez több mint száz szakember csatlakozott már. Hitvallásunk szerint fontos, hogy szakemberink minél több személyt kísérjenek el a fejlődés útján, így született meg a szegedi tanácsadó

Élet & Pszichológia

Mit ad egyik ember a másiknak? Önmagát, önmaga legbecsesebbjét, az életét – Erich Fromm munkássága

Erich Fromm (1900-1980) a humanisztikus pszichológia meghatározó egyénisége. Munkásságával alapvető értékrenddel gazdagította mind a pszichoanalízis, mind a politológia, etika vagy a filozófia tudományát. Cikkünkben Fromm szakmai hitvallását ismertetjük.

„Látni és hallani azt, ami bennem van - és nem azt, aminek lennie kellene.” – Virginia Satir szakmai hitvallása

Virginia Satir-t gyakran a „családterápia anyjaként” emlegetik. Munkássága megalapozólag hatott a rendszerszemléletű családterápia irányzatára. Cikkünkben Virginia Satir szakmai hitvallását mutatjuk be.

Gyermekpszichológia

5 dolog, amit tudnod kell a kamaszkori szexualitásról – Szexoktatás Netflixen innen és túl

Sok tabu, tévhit és meg nem értettség övezi a kamaszkori szexualitást. Mit tehetnénk azért, hogy ez változzon? Ezzel foglalkozik a Netflix népszerű sorozata, a Szexoktatás is, amiből most megmutatjuk azt az 5 dolgot, ami segíthet a kérdés megválaszolásába

Miért lenne jó többet beszélni az öngyilkosságról?

Írásunk célja a hiteles információnyújtás, tájékoztatás és figyelemfelhívás az öngyilkosságra, a mentális egészségmegőrzés, megelőzés jegyében.

Vallás & pszichológia

Gyermekeink és a veszteségek – Mit tehetünk szülőként, pedagógusként, és hogyan segíthet a hit gyermekek gyászfolyamatában?

Minden ember vágyik a kiszámíthatóságra, biztonságra. Ezzel szemben azt szokták mondani, hogy általában egyetlen dolog állandó: a változás. Minden változó élethelyzet kihívással jár és megterhelő, ilyen a gyász folyamata is.

Élet & Pszichológia

Az igazságos világba vetett hit – Mindenki megérdemli a sorsát?

Mindennapjaink során gyakorta szembesülhetünk igazságtalanságokkal, amelyek átszövik az életünket. Az igazságos világba vetett hit szerint szeretnénk igazságosnak látni azt, ami körülöttünk történik– de vajon az?

Vallás & pszichológia

„Bánatos lelkű asszony vagyok” – Megküzdés a meddőséggel

Hogyan lehet megküzdeni a tehetetlenséggel? Milyen mentális nehézségeket von maga után? Hogyan segíthet ezen az úton bennünket a hit? Cikkünkben ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat.