Sportpszichológia

Nem csak edző! – Mi a pályán és az annak szélén álló sikeres kapcsolatának titka?

A közös munka hatékonysága sokszor azon múlik, hogy a sportoló és az edző miként tudják az eltérő szerepeket és a hozzájuk kapcsolódó különböző célokat vagy elvárásokat összeegyeztetni.

Sportpszichológia

Világbajnoknak születni kell, vagy…? – Horváth Laura „a világ legfittebb nője”

Azt, hogyan élte meg a világversenyt és az azt megelőző kemény éveket, szeptember 21-én, az MCC-Mindset Pszichológia Iskola rendezvényén személyesen is megkérdezhetjük Horváth Laurától!

Sportpszichológia

A sport valójában fennmaradásért vívott küzdelem?

Hogyan kapcsolódik az evolúció és a sport? Miként függenek össze a versenyzés és a természetes kiválasztódás elvei?

Sportpszichológia

Optimalizáld érzelmeidet a vágyott sporteredmény érdekében!

Hogyan is tanulhatjuk meg hatékonyan kezelni érzelmeinket a versenyhelyzet hevében? Ismerd meg, hogyan hatnak az optimális és káros érzelmeid a sportteljesítményedre!

Sportpszichológia

Miért jó a győzteseknek szurkolni? – ezért választunk okosan csapatot

A lelátón ülve, vagy a tévé előtt izgulva, kicsattanó örömmel, vagy hatalmas csalódással fogadjuk kedvenc csapatunk győzelmét illetve vereségét. Hogyan válik valaki szurkolóvá életre-halálra és ennek milyen előnyei lehetnek?

Élet & Pszichológia

Kimagasló szakemberekkel bővül Pszichológia Iskolánk oktatói gárdája

Az USA elit egyetemén doktorált klinikai szakpszichológussal, az ország vezető gyermekpszichiáterével, Nature cikket jegyző neuróbiológus kutatóval és korábbi kajakválogatott sportpszichológussal erősít az MCC-Mindset Pszichológia Iskola.

Sportpszichológia

Fejlődés vagy eredményesség? – avagy, hogyan teremtsünk egyensúlyt a sportban

Cikkünkben olvashatsz olimpikon sportoló sportpszichológiai felkészítéséről, a sportszakemberek felelősségéről, a sport fejlesztésének jövőjéről.

Sportpszichológia

Hogyan segíti a sport a személyiségünk formálódását?

Nem csak a testet és a lelket edzi, hanem a személyiségünket is alakítja a sport. Önfegyelmet, kitartást, együttműködést, és megannyi mást tanulhatunk még belőle. Nézzük meg, hogyan történik mindez!

Sportpszichológia

Hogyan teszi tönkre a sportkarriert a háború? – Sportpszichológia podcast #3

Az orosz-ukrán háború még a versenysportba is begyűrűzött. Jogos-e egy nemzet sportolóinak kollektív büntetése, mint a háborús krízishelyzet kezelésének egyik eszköze?