"Azt tartom szem előtt, hogy mindenki megtalálja a hozzá leginkább illő és leginkább segítő módszert" - interjú Tepliczky Csilla sport szakpszichológussal

Bemutatjuk a Mindset Terápiás & Tanácsadó Központ új szakemberét, Tepliczky Csilla sport szakpszichológust. Interjúnkban a sportban szerzett személyes tapasztalatába, pszichológusi pályájának alakulásába és szakmai hitvallásába nyerhetünk bepillantást.

Sportpszichológia

A zord külső érzékeny lelket takar – amit eddig nem tudtunk a küzdősportolókról

A küzdősportokról elsőre talán a brutalitás ugrik be, de ha mögé akarunk nézni, felettébb izgalmas pszichológiai rétegekre bukkanhatunk.

Sportpszichológia

Ép testben ép agy – mozgással az egészséges öregedésért

Az Európai Unióban a 60 év felettiek megközelítőleg 7 százaléka szenved a demencia valamely formájától. Van azonban egy módszer, amellyel akár 40%-kal csökkenthetjük a a kialakulásának kockázatát. Mit kell ehhez tennünk? Cikkünkből kiderül!

Sportpszichológia

Hogyan lehet a futást, tudományos szintre emelni? - Könyvajánló

A futás nagyszerű sport, amit egyre többen űzünk. Szokták mondani, hogy a láb mindig kéznél van, ami igaz a sportban is, nem csak veszély esetén. De valóban ennyire könnyű lenne futni?

Élet & Pszichológia

Hogyan tartsd meg az újévi fogadalmad?

Gyaran megesik, hogy a nagy fogadalmainkat követő tartós viselkedésváltozás elmarad, a vágyaink a tervek világában rekednek. Miért bukik el a fogadalmak nagy része már februárra, és mit tehetünk, hogy valóban változtatni tudjunk az életünkön?

Sportpszichológia

Sikerre élesítve. Avagy mentális formaidőzítés a sportban 2. rész

Hogyan készüljünk a formaidőzítésre fejben? Milyen technikák eszközök állnak rendelkezésünkre? Mik lehetnek az elkerülendő buktatók a felkészülésnél. Cikksorozatunkban ezeket a témákat járjuk körül.

Amikor a motor felbőg – Mitől különleges sport az autóversenyzés?

Amikor sportokról beszélünk, ritkán gondolunk az autóversenyzésre. Nézzünk meg néhány pszichológiai szempontot, amik mentén különbözik a klasszikus sportágaktól.

Sportpszichológia

Minél többet izzadsz a pályán, annál kevesebbet vérzel a csatában. Mentális formaidőzítés a sportban 1. rész

Hogyan készüljünk a formaidőzítésre fejben? Milyen technikák eszközök állnak rendelkezésre? Mik lehetnek az elkerülendő buktatók a felkészülésnél. Cikksorozatunkban ezeket a témákat járjuk körül.

Sportpszichológia

Mindenki egyért, egy mindenkiért – kollektív coping a csapatban

Ha egy csapat képes összetartani, és együtt megküzdeni a tagokat érő stresszel, sokra viheti