Élet & Pszichológia

„Pedig neked csak tanulnod kéne” – A depresszió hatása a tanulmányi teljesítményre

A fent leírt mondat sokszor hagyhatja el egy-egy szülő száját, mikor gyermekük tanulmányi teljesítménye hirtelen megromlik és okként a lustaságra gondolnak. A tünet mögött meghúzódó probléma viszont gyakran a depresszió lehet.

Élet & Pszichológia

Nehézségek azokban a bizonyos legszebb években – az akadémiai stressz jelensége

Gyakran mondják, hogy az ember az egyetemi évei alatt éli élete legszebb éveit, mégis rengeteg stresszhelyzettel találkozik nap, mint nap, ami akár súlyos következményekkel járhat. De mi is az az akadémiai stressz?

Sportpszichológia

Minél többet izzadsz a pályán, annál kevesebbet vérzel a csatában. Mentális formaidőzítés a sportban 1. rész

Hogyan készüljünk a formaidőzítésre fejben? Milyen technikák eszközök állnak rendelkezésre? Mik lehetnek az elkerülendő buktatók a felkészülésnél. Cikksorozatunkban ezeket a témákat járjuk körül.

Sportpszichológia

"Küldetésem segíteni a mindennapi hősöket a teljesítményük mögötti mentális területek fejlesztésével" - Interjú Sárkány Dominikkel

Sárkány Dominik 8 éven keresztül öttusázott versenyszerűen, majd csocsóban ért el kiemelkedő eredményeket. Nemrég csatlakozott a Mindset csapatához, mint tanácsadó pszichológus és mentál tréner. A következőkben a vele készült interjúnkat olvashatjátok

Kapcsolataink

Segítség, pályakezdő vagyok! – A korai kiégés nyomában

A kiégés nem csak az idősebb generációk problémája, hanem már a pályakezdőket is a hatalmába keríti. Milyen megküzdési stratégiákkal és társas támogatási formákkal lehet megelőzni és mérsékelni a bajt?

Sportpszichológia

Összekovácsolva – pszichológiával a sikeresebb csapatért

A csapatsportokat vizsgáló sportpszichológiai kutatásokban a mentális felkészülés hatásai mellett a csapathálózat fejlesztése is egyre nagyobb teret kap.

Sportpszichológia

Az vagy amit megTEszel – Idegenvezetés a teljesítménykényszer bugyraiban

Amikor egy célért küzdünk, jobb nem hátranéznünk. Azonban néha oldalra tekinthetünk, hogy lássuk, a világ nem csak abból áll.

Kapcsolataink

Lehet szex közben nem a szexre gondolni? – Az elkalandozó gondolatokról

Azt gondolnánk, annyit gondolunk a szexre, hogy szex közben nem is gondolunk semmi másra, de ez nincs mindig így. Az elkalandozó gondolatokat legtöbbször könnyű visszafordítani, de vannak olyan helyzetek is, amikor már jelentős hatással vannak a szexuáli

Sportpszichológia

Sportpszichológiai trükkök a mindennapok kihívásaihoz

Miben különbözik a kiemelkedően sikeres sportolók hozzáállása a többiekétől? Milyen technikákkal dolgoznak a teljesítményük maximalizálása érdekében? Cikkünkben olyan sportpszichológiai trükkökről írunk, amelyeket a mindennapi életben is hasznosíthatsz.