Az élet egy hihetetlenül összetett út, tele kanyarokkal és választási lehetőségekkel. Ha úgy érzed, elvesztél az elágazások sűrűjében, ha kíváncsi vagy, hogyan találhatod meg a saját pályádat, vagy éppen szembesülnöd kell a pályaváltás és pályaelhagyás kihívásaival, akkor ez az előadás neked szól! Az MCC-Mindset Pszichológia Iskola meghívásában Dr. Koltói Lilla tanácsadó szakpszichológus, a Károli Gáspár Református Egyetem egyetemi adjunktusa tart előadást a pályaválasztás és pályaelhagyás jelenségeiről 2023. december 12. kedden 16:30-tól a MCC Scrutonban.

Képzeld el azt a fiatalt, aki az élet útvesztőjében téblábol, mérhetetlenül fontos választás előtt állva, amely meghatározza majd az egész életét – esetleg éppen te vagy az? Hamarosan meg kell hoznod egy döntést, amely nem csupán a szakmai irányt jelöli ki számodra, de a személyes boldogságod és élettel való elégedettséged alapkövét is megteremti? Vagy már túl vagy a választáson, de az eredmény nem olyan, mint vártad? És mi történik, ha az élet kanyarokat vesz, és azt érzed, talán nem is a jó irányba mész? Az elköteleződés nehézségei és a pályaelhagyás mind olyan témák, amelyek az előadás középpontjában állnak.

A munka mint identitásunk része

A szakmánk és munkánk nemcsak azért játszik fontos szerepet az életünkben, mert sok időt töltünk vele a hétköznapokban, hanem azért is, mert az identitásunk meghatározó része. Az életpályánkon vannak olyan szakaszok, amikor kulcskérdés a szakmai létünk, mert fő feladatunk a szakmai szerepünk kialakítása, teljesítése vagy éppen az újrafogalmazása. Az előadásban ezeket a szakaszokat gondoljuk át, és megnézzük, hogy a szakmánkhoz való viszonyulásunkra hogyan hatnak az életkori kihívások, milyen karrierbeli változásokat vonhatnak maguk után.

Normatív krízisek

Három nagy normatív krízist emelünk a témán belül ki: a pályakezdést, az életközépi válságot és a pályától való búcsúzást, azaz a nyugdíjba vonulást. Lehet, hogy utóbbi most még távolinak tűnik, mégis érdemes egy gondolatkísérlet erejéig számításba venni, hiszen a jelen értékválasztása és cselekedetei hosszú távon a visszavonulásunk minőségét is meghatározzák.

Az eseményen várjuk sok szeretettel azokat, akik:

  • a pályaválasztás előtt állnak,
  • akik már választottak, de időnként elbizonytalanodnak, jól döntöttek-e,
  • akik szeretnék elköteleződésüket megerősíteni,
  • akik a pályaelhagyást fontolgatják, vagy már pályát is váltottak,
  • és mindazokat, akiket érdekel a téma és szeretnék elmélyíteni önismeretüket hivatásuk tükrében!

Időpont: 2023. december 12. (kedd) 16:30–18:00

Helyszín: MCC Scruton, 1113 Budapest, Tas vezér utca 3-7.

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálj ide kattintva!