Gyermekpszichológia

Kisgyermekkori alvászavar: pavor nocturnus, az éjszakai terror

Az éjszaka közepén felretten a gyerek, üvölt, mintha kínoznák, önkívületi állapotban van, vigasztalhatatlan hosszú percekig, reggel mégsem emlékszik semmire. Egy ritka alvászavar, a pavor nocturnus okozhatja.

Karácsonyi örömök és feszültségek - Hogyan éljük meg az igazi ünnepet?

Az ünnepek sokaknál okoznak feszültséget. Magasak az elvárások, nagy a társadalmi nyomás, nehéz benne önazonosnak maradni és a valódi igényeinket kielégíteni, kommunikálni. Az alábbiakban bemutatunk nektek pár önreflexiós gondolatot, ami viszont segíthet.

Mikulás, Jézuska: hazugság vagy az ünnep varázsa? Interjú Petrusán-Molnár Dalma pszichológussal

Az ünnepi karakterek meséje hazugságnak számít, vagy ez adja az ünnep varázsát? Miért jó, ha gyermekünk hisz ezekben a mesékben? A pszichológus válaszol

"Dehát megmentettek téged!" – Mégis gyászol a családból kiemelt gyermek

A gyászfeldolgozás jellegzetes szakaszai megjelennek válás, vetélés vagy épp egy szoros baráti kapcsolat megszakadása után. Ezt figyelték meg a családjukból kiemelt gyermekek esetében is, akikben közös a veszteség élménye.

PICi hősök, nagy csodák – november 17. a koraszülöttek világnapja

„…Mi többiek mit is tehetnénk? Nyújtunk feléje két kezet, Hadd nőjön később óriássá, aki korábban érkezett…” Lackfi János

2022. jan. 28. 18:00 , Budapest

ÖNISMERETI ÉLMÉNYFESTÉS

Jegyár: 12 000 Ft

Jegyvásárlás

Pszichológusaink

csapat

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180