Farkas Vera

Pszichológus, coach

Időpontfoglalás

bemutatkozás

“Az értelmes élet nem luxus.”

Nem szoktunk minden nap elgondolkodni az életünk értelmén. Pedig talán érdemes lenne.

Vannak időszakok az életünkben, amikor magától értetődőnek tűnik, hogy értelmes az életünk, éppen ezért nem is foglalkozunk ezzel a kérdéssel tudatosan. Máskor pedig alapjaiban kérdőjelezzük meg az addigi életutunkat, céljainkat, döntéseinket egy életesemény hatására, mint például munkahelyváltás, kiégés, párkapcsolat vége, betegség, vagy esetleg valamelyik szerettünk elvesztése.

Az értelem akarása a legalapvetőbb motivációja az embernek. Értelem nélkül nem lehet élni.

Azonban senki nem fogja megmondani nekünk, hogy mi az életünk értelme, mert nincs egy univerzális értelem, amit mindannyian keresünk. Egy idő után arra is rájövünk, hogy nem jelölhetünk ki egy olyan értelemforrást önkényesen, ami valójában távol áll tőlünk. A személyes értelemre rá kell találnunk, mert annak hiányában nem élhetünk teljes életet.

Az értelmet megtalálhatjuk a hivatásunkban, a személyes kapcsolatainkban, vagy akár a szabadidős tevékenységeinkben is. Fontos, hogy mélyebb célokat tudjunk kitűzni magunk elé és azonosítani tudjuk a belső motivációinkat, később pedig ne tévesszük szem elől őket! Ehhez viszont megfelelő önismerettel kell rendelkeznünk. Meg kell ismernünk a saját képességeinket, azt, hogy mihez van tehetségünk. Fel kell ismernünk a szükségleteinket, mindazt, ami jó érzéssel tölt el bennünket, de azokat a dolgokat is, amelyek korlátoznak minket.

Ha nem akarunk céltalanul, értelem nélkül élni és sodródni, tudatosan úgy kell döntenünk, hogy aktív alakítói leszünk az életünknek.

Az értelem megtalálására bárki képes. Pszichológusként az a dolgom, hogy ebben segítsek.

képzései és képesítései

Elméleti Pszichoanalízis Doktori Program

Pécsi Tudományegyetem Doktori Iskola

2021-

A doktori képzés során magas szintű ismeretekre tehetek szert a pszichoanalitikus elméletekben. Mindez a kutató- és oktatói munkában, valamint a terápiás tevékenységben is segítségemre lesz.

Onkopszichológia a klinikai gyakorlatban

Magyar Pszichoonkológiai Társaság

2021

Az akkreditációs képzésben megszerzett onkopszichológiai ellátással kapcsolatos elméleti tudás jó alapot adott számomra, hogy bizonyos keretek között a daganatos betegeket és a családjaikat is tudjam támogatni a konzultációk során.

Okleveles pszichológus

Eötvös Loránd Tudományegyetem

2019-2021

Klinikai- és egészségpszichológia szakirányon végeztem, ahol kulcsfontosságú elméleti és gyakorlati ismeretekre tettem szert, melyeknek köszönhetően mentális egészségfejlesztéssel foglalkozhatok.

Pár- és családterapeuta

Magyar Családterápiás Egyesület

2019-

A képzés által egy olyan terápiás módszerre tehetek szert, mely elősegíti a család vagy pár diszfunkcionális mintáinak megváltoztatását, új viselkedésminták kialakítását és az új családi egyensúly megteremtését.

Business coach

Pro Bona Coaching Centrum

2018

Megismertem a proaktív coaching megközelítést, aminek segítségével még több gyakorlati módszerrel tudom támogatni a klienseket az elakadásaik lekűzdésében és a céljaik megvalósításában.

Viselkedéselemző

Eötvös Loránd Tudományegyetem

2015-2018

Az alapképzés során a lélektan elméleti alapjait sajátíthattam el.

szakmai tapasztalat

Pszichológus

Mindset Terápiás & Tanácsadó Központ

2021-

Az egyéni konzultációk keretében elsősorban az elakadásokkal, önsimerettel foglalkozunk.

Coach

Mindset Terápiás & Tanácsadó Központ

2018-

Egyéni fejlesztéssel foglalkozom, karrier- és életvezetési tanácsadás keretében.

Scrum Master

Lechner Tudásközpont, NNG Kft.

2017-2019

A fejlesztéseken dolgozó csapatoknál az együttműködést, kommunikációt, továbbá a csapattagok tanulási és fejlődési folyamatait segítettem elő.

Marketing munkatárs

Evopro group

2015-2017

Aktív részvétel az átfogó kommunikáció kialakításában: rendezvényszervezés, PR kapcsolattartás, online marketing és stratégiai marketing feladatok.

Marketing és PR referens

Carbon Solutions Global

2013-2015

Sajtókapcsolatok kiépítése, rendezvények szervezése és lebonyolítása, videóforgatás koordinálása, szövegírás, social media marketing.

beszélt nyelvek

ENAngol

DENémet

érdeklődés

Utazás

Szépirodalom

Longboardozás

Zene

köszönetnyilvánítás

83

köszönetnyilvánítás

Szigorú szakmai felügyelet

Minden pszichológusunk szoros szakmai szupervízió mellett fogadja klienseit. Szakembereink munkáját hétről hétre Magyarország legtapasztaltabb pszichoterapeutái felügyelik és segítik. Ennek köszönhetően, aki mindset pszichológushoz jár, valójában egy magasan képzett szakmai team mellett teszi le a voksát.

A háttérben tehát kliensünk problémájának megoldásán egy egész szakembergárda dolgozik – természetesen mindezt kliensünk anonimitásának megőrzése mellett. Ezáltal a hozzánk fordulóknak minden esetben ellenőrzött szakmai kereteket és magas színvonalat biztosítunk.

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180