Az érzelmi éretlenség nyomában

„Mindenkivel kedves –, csak velem nem.” Ismerős a mondat? Akár saját magunktól, akár mások szájából hallottuk, amennyiben ez az állapot huzamosabb ideig fennáll, akkor könnyen lehet, hogy egy érzelmileg felelőtlen, éretlen személlyel van dolgunk.

Elvárás, igény, szükséglet? – kapcsolati elvárásainkról

Az elvárások személyközi kapcsolataink szerves részét képezik. De mely elvárások minősülnek ideálisnak, avagy kevésbé optimálisnak? Cikkünkben a kapcsolati elvárások kérdését boncolgatjuk.

Az ismerősség szerepe a vonzalomban - az „ismerősségi hatás”, mint kapcsolataink formálója

Minél ismerősebbnek hat számunkra valami, annál jobban kedveljük. Az alábbi cikk az ismerősségi hatás jelenségét kívánja bemutatni.

Briliáns barátnőm – egy páratlan barátság története

A Briliáns barátnőm c. sikersorozat különös, már-már toxikus barátságának történetét elemezzük

Miben rejlik kisállataink gyógyító ereje?

Ha nincs olyan ismerősünk, aki a végletekig szereti a házikedvencét, akkor valószínűleg mi vagyunk azok. Megvizsgáltuk, hogyan segíthetnek hozzá a szubjektív jólléthez kisállataink.

„A barátok jönnek, mennek” – miért érnek véget a barátságok?

Egy-egy barátunkhoz fűződő kötelékünk akár a családunkkal való kapcsolattól is fontosabb helyet foglalhat el az életünkben. Márai szerint „Nincs emberi kapcsolat, mely megrendítőbb, mélyebb lenne, mint a barátság.” Saint-Exupéry szerint „ha megszelídítünk

Pszichológusaink

csapat

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180