Élet & Pszichológia

Gyógyítva betegítelek – a Münchhausen by proxy-szindrómáról

Az utóbbi időben megszaporodtak az olyan filmek, sorozatok (elég csak az egyik legnagyobb port kavaró esetet, a Blanchard-gyilkosság történetét bemutató The Act-re gondolni), melyek a Münchhausen by proxy-szindrómát mutatják be.

A nők máskor és máshogy alszanak, mint a férfiak

Sokak számára ismerős felállás lehet, hogy egy pár női tagja reggel aktívabb, este viszont hamarabb elalszik, míg a férfi inkább sokáig fent marad, de a reggeli kávé előtt kevésbé jó beszélgetőpartner.

Felnőttkori leválás a szülőről – könyvajánló

Bár jelenleg éppen az ősz felé tart a természet, mégis felkeltheti az érdeklődésünket Katie Fforde Tavaszi zsongás című regénye.

Akkor kinek volt igaza: a tücsöknek vagy a hangyának?

Mind ismerjük a klasszikus mesét a hangyáról, aki szorgosan gyűjtögetett, és a tücsökről, aki a jövőre nem gondolva egész nyáron hegedült.

„Nincs annál nehezebb, mint túlélni a saját halálodat” – Szentesi Éva a méhnyakrákról

Szentesi Éva író, rákellenes aktivista, a WMN szerzője. Nemrég megjelent kötetében kendőzetlen őszinteséggel beszél többek között a méhnyakrák diagnózisáról és a gyógyulás lépéseiről. Húsba vágó, szinte letehetetlen olvasmány belső harcokról, menekülésről

Pszichológusaink

csapat

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180