Élet & Pszichológia

Stresszel a gyermekünk az iskolában? – Így segíthetünk neki!

Szülők és gyerekek egyaránt változatos módon viszonyulhatnak a tanuláshoz és az iskolai életben fellépő stresszes szituációkhoz. Cikkünkben az iskolai tanulmányokhoz társuló stressz csökkentéséhez szeretnénk néhány támpontot adni.

Hogyan váljunk ezüsthajú tündérekké? – Lépések az időskori kiteljesedés felé

Hogyan őrizhetjük meg a kor előrehaladtával is a bennünk lakó gyermeki szemléletet, az életre való folytonos rácsodálkozás képességét? S milyen módszerek segítenek az időskori kiteljesedésben?

Csíkszentmihályi Mihály életének és munkásságának hagyatéka

„A boldogság nem olyasmi, ami csak úgy megtörténik velünk, és nem kapcsolatos a szerencsével vagy a véletlennel” – mondta a Csíkszentmihályi Mihály pszichológus professzora, a flow-élmény kidolgozója, aki ma ünnepelné 89. születésnapját.

Az együttérzést nemcsak mások, de mi magunk is megérdemeljük!

Az elfogadás gyakorlása, illetve fejlesztése elengedhetetlen ahhoz, hogy a krízisben önmagunknak és másoknak is jó társai legyünk.

Így ápolhatod a lelki egészséged

Edzeni és egészségesen táplálkozni ma már sok esetben hozzátartozik a mindennapokhoz, de vajon mennyi figyelmet fordítunk a mentális egészségünk ápolására?

A gonosz főnök esete – Hogyan ismerjük fel, ha valaki a „sötét triádba” tartozik?

Vajon tudjuk, kikre illenek a pszichopata, nárcisztikus, machivelliánus jelzők? Érdemes észben tartanunk a cikkben felsorolt tulajdonságokat, mivel nem kizárt, hogy találkozunk ilyen típusú emberekkel életünk során.

Pszichológusaink

csapat

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180