Élet & Pszichológia

Pszichiáter, biológus és mindig biztos esztéta – Ferenczi Sándor és a Nyugat

1908 január elsején jelenik meg a Nyugat első száma és ebben az évben olvassa el Ferenczi Sándor Freud Álomfejtés című munkáját, aminek a borítójára az elolvasás után latinul ráírja: “ércnél maradandóbb”.

Előttünk jártak – meghatározó nők a pszichológiában

Amikor az 1900-as évek elején, a pszichoanalízis kibontakozásának hajnalán a nők is beléptek a diskurzusba, a mai napig meghatározó elméleteket alkottak a gyermekkori fejlődésről, a kötődésről és a családok működéséről.

Gazdasági szorongás – mi segítheti a megküzdést?

Gazdasági szorongásnak nevezzük az anyagi helyzettel kapcsolatos, előrevetített félelmeket. Cikkünkben körüljárjuk, mi adhat támaszt, mivel csökkenthetjük a szorongásunkat ilyenkor.

Egy egyszerű szupererő azonnal csökkentheti a szorongást

A legújabb kutatások azt mutatják, hogy az ölelés azonnal csökkentheti a szorongást. A fizikai ölelés csökkentheti a stresszre adott kortizol választ és a fertőzésekre való hajlamot is.

Így szeret egy pszichológus: Polcz Alaine és Mészöly Miklós

Polcz Alaine pszichológus a halál és a gyász kutatásának úttörője, a Magyar Hospice Mozgalom életre hívója, a játékterápia feltalálója. Életét tragédiák sora árnyékolta be, Alaine mégis kitartott, merítve traumáiból és házasságából Mészöly Miklóssal.

Egyik szál cigi a másik után – Hogyan válunk dohányzó emberré?

Miért gyújt rá valaki? Hogyan lehet leszokni a dohányzásról? Miért szoknak vissza sokan a cigarettáról lemondók közül is?

Pszichológusaink

csapat

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180