Élet & Pszichológia

Mikrobiom és az elme: anorexia nervosa és az autizmus kapcsolata

A legfrissebb kutatások az anorexia nervosa és az autizmus spektrumzavar közötti kapcsolatra a kialakulásuk mögötti közös tényezők feltárásával világítanak rá.

Mikor elfogy a levegő – tippek és gyakorlatok szorongás ellen

Hogyan tudunk megküzdeni a szorongással? Milyen technikákat, gyakorlatokat alkalmazhatunk, hogy csökkentsük a feszültségszintünket?

„Gyászunk pont annyira egyedi, mint az életünk” – tudósítás Dr Sarungi Emőkével tartott teltházas Pszicho-Kávéházunkról

A gyászfolyamat változást hoz az életünkbe. Azt gyászoljuk, ami a változás kapcsán elveszett, akár azt is, aminek gondoltuk az addigi életünket.

A jelenbe zárt trauma – Miért nem szabadulhatunk meg tőle?

A cikkből megismerhetjük, hogy az agy miért tekint másként a traumatikus emlékeinkre, és ez hogyan jelenik meg azok felidézésében. Továbbá, hogy mikorra tehetőek az első PTSD-re utaló tünetek, és hogyan tudunk megküzdeni velük a jelenben.

Mire jó a hipnózis? - Agystimuláció segíthet a stressz és a fájdalom kezelésében

Miért akarják a kutatók hipnotizálhatóbbá tenni az embereket? Mire jó a hipnózis, és miért akarják fokozni a rá való fogékonyságot?

A horoszkóp varázsa: az önismeret illúziója

Az emberek sokszor fordulnak a horoszkópokhoz, mert azok egyszerű és általában pozitív útmutatást nyújtanak. Melyek azok a pszichológiai tényezők, amelyek miatt ennyire vonzóak számunkra a horoszkópok?

Pszichológusaink

csapat

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180