Hiteles krónikás vagy nagy történetmesélő? – avagy a konstruktív és rekonstruktív emlékezet II. rész

Az emlékezetünk néha furcsán működik, emlékeink előhívásakor azok tartalma mindig módosul egy kicsit. Későbbi tapasztalataink fényében oda nem illő információkat elvetünk, másokat hozzáillesztünk. Miért van ez?

Egy agykutató boldogító agyvérzése

Dr. Jill Bolte Taylor harvardi agykutató esetében az agyvérzés megvilágosító élménynek bizonyult. Évek múltán a TED-Ed ismeretterjesztő előadás-sorozat keretein belül osztotta meg élményeit, melyről részletesen cikkünkben olvashatnak.

Kőbe vésett választások?

Öröklött személyiségvonásaink nagyobb szerepet játszanak politikai preferenciáink kialakításában, mint korábban gondoltuk.

Eredendő függőség – miért válunk szerhasználóvá?

A szerhasználat mindig is jelen volt az emberiség életében. De vajon miért vagyunk rá hajlamosak, és miért leszünk olyan könnyen függők?

A boldog párkapcsolat titka - Hét tipp a kiegyensúlyozottabb szerelmi életért

A párkapcsolatunkkal való elégedettségünk szorosan összefügg szubjektív jóllétünkkel, általános közérzetünkkel, az élettel való elégedettségünkkel. Cikkünkben a szerelmi életünk egyik legfontosabb bejóslójáról, az érzelmi intelligenciáról írunk.

Pszichológusaink

csapat

Miben segíthetünk?

Ha nehéz élethelyzetbe kerültél és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy esetleg csak érdeklődnél szolgáltatásainkkal kapcsolatban, írj nekünk, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Bátran keress minket telefonon is!

Jelentkezz be telefonon!

+36 70 329 8180