Élet & Pszichológia

Ha nem akarsz szomorú lenni, foglald le magad – de nem mindegy, mivel!

Egy új kutatás szerint azok az emberek, akik értelmes tevékenységeket végeznek a karanténban – olyan dolgokat, amiket szívesen csinálnak – elégedettebbnek érzik magukat, mint azok, akik egyszerűen csak lefoglalják magukat.

Élet & Pszichológia

A szabadban lenni még a magányra is ellenszer egy új kutatás szerint

A karanténidőszakban sorra bukkannak fel a tanulmányok arról, mitől lehet valaki boldogabb, mi segít, hogy jobban viseljük az életünk megváltozását.

Élet & Pszichológia

Hogyan szerezzük vissza az életkedvünket?

A járvánnyal együtt járó korlátozások és az állandó alkalmazkodás, újratervezés miatt mostanra sokan érezhetnek fásultságot, fáradtságot, reménytelenséget.

Élet & Pszichológia

Kezdjük tudatosan az évet! Karaktererősségeink használata a boldogabb mindennapokért

Ahhoz, hogy tudatosan tegyünk a boldogabb életért, hasznos ismernünk a karaktererősségeinket. Cikkünkből kiderül, hogyan ismerhetők fel, és miként érdemes használni őket a mindennapjaink során.

Vallás & pszichológia

A legnagyobb sötétségben se veszítsük el az örömre való képességünket

Advent harmadik vasárnapja: az egyetlen rózsaszín gyertya a koszorún, amely az örömet szimbolizálja – annak örömét, hogy hamarosan megszületik a Megváltó.

Élet & Pszichológia

Miért félhetünk a boldogságtól? – II. rész

Cikksorozatunk első részében azt mutattuk be, hogy vajon melyek lehetnek életünk azon háttértényezői, amelyek olyan erős hatással lehetnek ránk, hogy a boldogságra való törekvés helyett, az attól való félelmet és elkerülést predesztinálják.

Élet & Pszichológia

Miért félhetünk a boldogságtól? – I. rész

Dr. Szabó-Bartha Anett, egyetemi adjunktus, klinikai szakpszichológus, a Mindset munkatársa terápiás munkája során figyelt fel arra a jelenségre, hogy az emberekben gyakran megjelenik egyfajta averzió a boldogsággal szemben.

Élet & Pszichológia

Hogyan találd meg a saját utad? 1.rész

Saját utunk megtalálása egyfajta személyes küldetés, mely számos meglepetést tartogathat.

Élet & Pszichológia

Boldogság a korona idején? – interjú Sonja Lyubomirsky, amerikai boldogságkutatóval

A boldogság szempontjából a kapcsolatok a legfontosabbak – állítja Sonja Lyubomirsky, világszerte ismert boldogságkutató.