Személyiség

Amikor a kinti sötétség belsővé válik – Hogyan küzdjük le a szezonális depressziót?

A szezonális depresszió egy létező jelenség, a legtöbben ősszel és télen észlelik magukon a tüneteit. Mit tegyünk, ha ránk telepszik a sötétség?

Élet & Pszichológia

A karácsonyi mítosz – valóban ilyenkor történik a legtöbb öngyilkosság?

Rengetegszer halljuk, hogy az év során karácsonykor történik a legtöbb öngyilkosság. De valóban így van? És melyek a nagyobb kockázattal bíró napok az öngyilkosság szempontjából?

Személyiség

Te vagy depressziós vagy „csak” az élethelyzeted?

Legtöbbünk számára a depresszió eredmény, nem pedig az alapprobléma. A depresszív gondolatok hátterében gyakran olyan életproblémák húzódnak, melyek megoldásával hangulatunkat is javíthatjuk.

Élet & Pszichológia

Modern lehetőségeink a mentális zavarok kezelésére

A mentális zavarokkal küzdők ellátásának nehézségei Magyarországon is komoly kihívást jelentenek, felhívják a figyelmet a modern korhoz igazodó, újabb megoldási lehetőségek szükségességére.

Élet & Pszichológia

A férfiak túl fiatalon halnak meg – November a férfi mentális egészség hónapja

Légy az érzelmeit őszintén kimutató, azokat felismerő és jól kommunikáló férfi! Beszéljünk az „erősebbik nem” mentális egészségéről!

Élet & Pszichológia

Mitől válunk lelkileg sérülékenyebbé?

Izgalmas kérdés, hogy mi az oka annak, hogy egyik ember kisebb nehézségek esetén is kritikus lelkiállapotba kerül, míg mások testi és lelki egyensúlya súlyos tragédiák átélése során sem borul fel tartósan. Vajon mitől függ lelki sérülékenységünk?

Sportpszichológia

A testmozgás mint a depresszió gyógymódja?

Több mint 300 millió embert érint ma a depresszió a világon. Egy új tanulmány azt vizsgálja miként hat a testmozgás a depressziós tünetekre. Nézzük meg, hogyan történik mindez!

Élet & Pszichológia

Megküzdés a negatív gondolatokkal – A kognitív viselkedésterápia hatékonyságáról

Aaron T. Beck, a kognitív terápia atyja egészen új meglátást hozott a pszichológiába, forradalmasítva a depresszió és szorongás kezelését.

Kapcsolataink

"Csak rossz kedved van, majd elmúlik!" – 5 tévhit a depresszióról

A köznapi nyelvben gyakran használjuk a „depressziós” kifejezést; rosszkedvre, motiválatlanságra, lehangoltságra olykor egyaránt érvényesnek látszik. A depresszió azonban egy betegség, mely nem megfelelően kezelve komoly következményekkel járhat.