Gyermekpszichológia

Nem megy a matek, mit tegyek? – Leszámolás a szorongással

Mi rejlik a matematikai szorongás mögött, és mi a szülők szerepe a gyermek fejlődésének támogatásában? Hogyan lehet a számokat és egyenleteket a gyermekünk önbizalmának és fejlődésének forrásává változtatni?

Élet & Pszichológia

Mitől válunk lelkileg sérülékenyebbé?

Izgalmas kérdés, hogy mi az oka annak, hogy egyik ember kisebb nehézségek esetén is kritikus lelkiállapotba kerül, míg mások testi és lelki egyensúlya súlyos tragédiák átélése során sem borul fel tartósan. Vajon mitől függ lelki sérülékenységünk?

Egzisztenciális Pszichológia

Megbékélés a halállal

A halál az életünk része. Vagyis az kellene, hogy legyen. Mégis próbáljuk elkerülni, hogy egyáltalán gondolni kelljen rá, vagy netán beszélni róla. Egyszer azonban eljön az a pont, amikor muszáj tudomást vennünk arról, hogy az élet véges.

Kapcsolataink

Mit tegyünk, hogy ne a társkereső app legyen a leghűségesebb társunk – Esther Perel világhírű párterapeutával beszélgettünk

Miért vált korunkban annyira hangsúlyossá a tökéletes párkapcsolat létrehozása? Reális-e, hogy megtaláljuk lelki társunkat a társkereső appokon keresztül? Exkluzív beszélgetésen kaptunk választ ezekre a kérdésekre a párkapcsolatok kiemelkedő szakértőjétől

Személyiség

A rendes lányok csendben sírnak? – A jókislány-szindrómáról

Sok nőt neveltek úgy, hogy legyen mindig kedves és segítőkész. Az ilyen jókislányok megtanulják elfojtani a dühüket, nem tudnak nemet mondani, és egész életükben igyekeznek megfelelni mindenkinek - azaz szorongó nagylányok lesznek.

Élet & Pszichológia

A psziché sakkjátszmája – egy éve tart az orosz-ukrán háború

Mit tehetünk, hogy az egymást követő válságok közepette amennyire csak lehet, egyensúlyban maradjunk önmagunkkal és élhetővé tegyük a mindennapjainkat? Hogyan segíthetünk magunkon és másokon?

Sportpszichológia

Fejlődés vagy eredményesség? – avagy, hogyan teremtsünk egyensúlyt a sportban

Cikkünkben olvashatsz olimpikon sportoló sportpszichológiai felkészítéséről, a sportszakemberek felelősségéről, a sport fejlesztésének jövőjéről.

A motivációról szülőknek – Hogyan támogassuk gyermekünket a célegyenes felé vezető úton?

Az értelmes célok kitűzése, illetve azok eléréséhez vezető út megtervezésének képességét jobb minél korábban elsajátítani. Hogyan segíthetjük szülőként gyermekeinket a céljaik elérésében és a motivációjuk fenntartásában?

Kolozsvári pszichológus vagy? Köztünk a helyed!

Életünk során a legtöbb időt az elménkben töltjük – dolgozz velünk, és segíts másoknak is, hogy ez egy igazán szép hely legyen! Légy tagja a Mindset szakmai teamnek!