Dr. Bunford Nóra az MCC-Mindset Pszichológia Iskola új vezetője 

Szeretnénk bemutatni Dr. Bunford Nórát, az MCC-Mindset Pszichológia Iskola új Junior Prima díjas vezetőjét.

Gyermekpszichológia

5 dolog, amit tudnod kell a kamaszkori szexualitásról – Szexoktatás Netflixen innen és túl

Sok tabu, tévhit és meg nem értettség övezi a kamaszkori szexualitást. Mit tehetnénk azért, hogy ez változzon? Ezzel foglalkozik a Netflix népszerű sorozata, a Szexoktatás is, amiből most megmutatjuk azt az 5 dolgot, ami segíthet a kérdés megválaszolásába

Legyen rövidebb a nyári szünet? – Az iskola hiányának hatásai

A nyári szünet a gyerekeknek az önfeledt játékot jelenti, holott a tanulmányok kimutatták, hogy negatív hatással van képességeikre.

Iskolapszichológus vagy? Itt a helyed!

Légy tagja a Mindset szakmai teamnek! Rész- vagy teljes állású iskolapszichológust keresünk budapesti rendelőinkbe, valamint csoportfoglalkozások megtartására.

Kapcsolataink

Iskolai bántalmazás III. – Technikák a bullying megelőzésére és megoldására

Cikksorozatunk harmadik részében további iskolai bántalmazást megelőző módszereket ismertetünk, illetve olyan technikákat, amelyek megoldást nyújthatnak.

Vallás & pszichológia

Magyarázom a bizonyítványom – Hogyan reagáljunk jól, ha rossz jegyet hoz a gyermek?

Cikkünkben azt járjuk körül, hogy milyen szempontokat érdemes átgondolnunk szülőként gyermekünk iskolai teljesítményével kapcsolatban.

Kapcsolataink

Iskolai bántalmazás II. rész – Hogyan előzhetjük meg a bajt, és mit tegyünk, ha már kialakult?

A bullying gyakori probléma gyermekeink életében. Cikkünk második részében ismertetünk egy programot, amely segítséget nyújt a pedagógusoknak az iskolai bántalmazás megelőzésében és kezelésében.

Kapcsolataink

Az iskolai bántalmazás I. rész – Hogyan ismerjük fel a bántalmazó viselkedést?

A bullying egy veszélyes magatartásforma, amely a gyermekek lelki egészségét és személyiségfejlődését veszélyezteti. Cikkünk első részével az iskolai bántalmazás felismerésében szeretnénk segítséget nyújtani.

Hogyan segíthet a pedagógus és az iskolapszichológus? – Gyakorlati eszközök, módszerek a háború feldolgozására

Szorongás, agresszió, kialvatlanság, fejfájás, hasfájás, gyors szívverés. Csak pár tünet abból, amit a háború kitörése óta a gyermekek átélhetnek, és ami az iskolában is fokozottan megjelenhet az ijesztő hírek hallatára.