Hogyan kezeli a stresszt és a fáradtságot a 21. századi szülő? – Az ELTE PPK legfrissebb kutatása

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai karának felhívását tolmácsoljuk, ahol dr. Jármi Éva vezetésével legújabb kutatásukban a szülői megküzdésmódokat vizsgálják.

Kapcsolataink

A mentális egészség generációs válsága – COVID kutatási részvétel

A COVID-19-pandémia súlyos fizikai hatásai mellett sokan küzdenek az izoláció, valamint a veszteségek okozta mentális betegségekkel. Segítsen Ön is feltárni a lelki betegségekkel küzdők hatékonyabb ellátásához szükséges mutatókat!

Újabb nemzetközi kutatás erősítette meg: a Bátor Tábor életeket változtat

Több mint 2200 volt táborozó részvételével készített felmérést az American Institutes for Research.

Élet & Pszichológia

A tudomány vicces arca, avagy 5 IgNobel-díjas pszichológiai kísérlet

Az IgNobel-díjat, vagy más néven anti Nobel-díjat azok a kutatások kaphatják meg, amelyek értelmetlen eredményekhez, használhatatlan felfedezésekhez, vagy mulatságos végeredményhez vezetnek.

Élet & Pszichológia

A szabadban lenni még a magányra is ellenszer egy új kutatás szerint

A karanténidőszakban sorra bukkannak fel a tanulmányok arról, mitől lehet valaki boldogabb, mi segít, hogy jobban viseljük az életünk megváltozását.

Pszichoaktív

Megfázásra használt gyógynövényről derült ki, hogy a szorongást is oldja

Az Echinacea a tradicionális gyógyászatban a megfázás, nátha ellenszereként ismert: azonban az elmúlt tíz év magyar kutatásainak köszönhetően mostanra az is kiderült, hogy pár különleges fajtája a szorongás csökkentésére is hatásos.

Élet & Pszichológia

Nincs „majd” – most szeressünk!

Novemberben arra kértük az olvasóinkat, hogy töltsék ki kérdőívünket arról, hogyan befolyásolta a járványhelyzet a kapcsolataikat.

Élet & Pszichológia

Hogyan küzdjünk meg a koronavírus okozta „mentális szövődményekkel”? – Interjú Dr. Varga Katalinnal

A COVID-19 okozta helyzet olyan pszichésen megterhelő hatásokkal jár, melyek fokozhatják a különböző mentális betegségek kialakulásának kockázatát.

Élet & Pszichológia

A legtöbb dologban az átlagnál jobbnak gondoljuk magunkat – kivéve ebben

Ha megkérünk embereket, hogy ítéljék meg különböző, előnyös tulajdonságaikat másokhoz képest, a kutatások eredményei szerint azt kapjuk, hogy szeretjük az átlagnál jobbnak gondolni magunkat.