Élet & Pszichológia

Hogyan mutatnak utat az értékeink, mikor elveszünk a nehézségeinkben?

A krízis során gyakran úgy érezhetjük, összeomlik az életünk, nem látjuk a kiutat a válságos helyzetből, ugyanakkor előtérbe kerülhetnek azok az értékek, amelyek meghatározóak és igazán fontosak a számunkra.

Élet & Pszichológia

Háború kívül és belül – Hogyan birkózzunk meg a traumatikus hírekkel?

Traumatikus eseményeket nemcsak közvetlenül élhetünk át, a hírek által okozott frusztráció, félelem és stressz is befolyásolhatja az egészségünket. Melyek azok a faktorok, amelyek segíthetnek a traumatikus eseményekkel, hírekkel való megküzdésben?

Kapcsolataink

Egymást nézzük vagy egy felé nézünk? – A közös célok szerepe a párkapcsolatokban

Egy friss magyar kutatás azt vizsgálta, milyen szerepe van a párok életében a közös céloknak. Lássuk, mire jutottak!

Kapcsolataink

Miben rejlik kisállataink gyógyító ereje?

Ha nincs olyan ismerősünk, aki a végletekig szereti a házikedvencét, akkor valószínűleg mi vagyunk azok. A rajongás nem véletlen. Cikkünkben utánajárunk, hogyan segíthetnek hozzá a szubjektív jóllétünkhöz kisállataink.

Élet & Pszichológia

Az együttérzést nemcsak mások, de mi magunk is megérdemeljük!

Az elfogadás gyakorlása, illetve fejlesztése elengedhetetlen ahhoz, hogy a krízisben önmagunknak és másoknak is jó társai legyünk.

Élet & Pszichológia

Így ápolhatod a lelki egészséged

Edzeni és egészségesen táplálkozni ma már sok esetben hozzátartozik a mindennapokhoz, de vajon mennyi figyelmet fordítunk a mentális egészségünk ápolására?

Élet & Pszichológia

Az érzelmek és az optimizmus szerepe a rákellenes küzdelemben

Rendkívül megterhelő élmény a rákos megbetegedésekhez társuló nyomasztó, olykor meglehetősen intenzívvé váló aggodalom és szorongás. Éppen ezért, testi és lelki jóllétünk szempontjából kiemelten fontos téma a daganatos megbetegségek megelőzése, korai feli

Kapcsolataink

Nevetéssel a stressz ellen – A humor mint hatékony megküzdési mód

Biztosan mindannyian láttunk már vicces videót, például arról, hogy a háziállatok hogyan „támogatják” az otthonról dolgozó gazdikat, vagy gyerekekről, akik mindenáron szerepelni akarnak a videokonferencián.

Élet & Pszichológia

Elménk csapdájában - Elfogadás és tudatosság a sémáink kezelésében

Elfogadás és tudatosság a sémáink kezelésében.