Ne gondolj a fehér medvére! – Gondolatelnyomás a hétköznapokban, és 11 módszer, amivel helyettesíthetjük

A gondolatelnyomás a mentális kontroll egyik népszerű formája. Ennek ellenére gyakran pont az ellenkező hatást érjük el vele, és csak még inkább előidézzük az elkerülni kívánt állapotot

Vallás & pszichológia

Fájdalmas, csalódott düh és az Isten

Az Isten a végtelen Jó, aki mindig szeret bennünket, Ő a Szeretet.

„Legyünk az életünk kíváncsi megfigyelői” – interjú Atanassov Nóra pszichológussal

Szeptembertől a Mindset Tanácsadói Központ munkatársaként köszönthetjük Atanassov Nórát, okleveles pszichológust, jógaoktatót. Interjúnkban Nóra szakmai hátteréről, hitvallásáról és tanácsadói módszereiről kérdeztük.

Élet & Pszichológia

Te hogyan reagálsz, ha rosszul mennek a dolgaid? – Ismerjük meg az önkritikusság jelenségét

Mindenki máshogy éli meg a kudarcot. Te képes vagy ilyenkor is kedves maradni önmagadhoz? Vagy talán önmagad legnagyobb kritikusává válsz?

Vallás & pszichológia

A teljesség felől - buddhizmus a pszichológiában

Buddhizmus, pszichológia, buddhista pszichológia, buddhizmus és pszichológia - ezek a fogalmak és párosítások ismerősen hangzanak mindenki számára, a különbségüket mégis nehéz megragadni.

Kapcsolataink

A mindfulness szerepe a pszichológiai rugalmasság fejlesztésében – tudósítás Dr. Márky Ádám előadásáról

„Hogyan tudunk pszichológiailag rugalmasan létezni ebben a nehéz világban?” – teszi fel a kérdést Dr. Márky Ádám a Mindsetnél tartott előadása elején.

Személyiség

„Mit tehetek magamért?" – Nyolc tipp mentális egészségünkért

Egy olyan hosszantartó krízishelyzetben, amilyen a tavaly január óta húzódó pandémia, normális, hogy időről időre ránk tör a szorongás, a magányosság vagy a tehetetlenség érzése.

Sportpszichológia

„Nyújtózz az égig, mint egy hegy” – könyvajánlónk az érzelmi öngondoskodásról szülőknek és gyerekeknek

Amikor elesünk sebeinket megvizsgáljuk, fertőtlenítjük és kezeljük, hogy elkerüljük a fertőzést, csökkentsük a fájdalmat, és minél hamarabb gyógyultak legyünk.

Kapcsolataink

Lehet szex közben nem a szexre gondolni? – Az elkalandozó gondolatokról

Azt gondolnánk, annyit gondolunk a szexre, hogy szex közben nem is gondolunk semmi másra, de ez nincs mindig így. Az elkalandozó gondolatokat legtöbbször könnyű visszafordítani, de vannak olyan helyzetek is, amikor már jelentős hatással vannak a szexuáli